Drugi športi

Na prireditvi 'Igrajmo tenis!' več kot 250 otrok

Ljubljana, 23. 05. 2016 10.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nov začetek poletne teniške sezone je zaznamoval otroški živ žav na največjem turnirju v Sloveniji – IGRAJMO TENIS. Športni center Millenium je gostil najmlajše teniške igralce do starosti 11 let, hkrati pa je festival nakupa in zabave v največjem slovenskem nakupovalnem središču zbral vse generacije.

Otroški vrvež ni skoparil z igrivim nasmehom in mladostno tekmovalnostjo, saj je pod okriljem Tenis Slovenije vse slovenski turnir najbolj množičen in hkrati prepleten z iskanjem teniškega znanja otrok, skorajda z vseh najdejavnejših slovenskih klubov. Večina slovenskih teniških klubov je na svojih igriščih ponudila možnost brezplačnega igranja tenisa. Minuli vikend je tako v teniških klubih, ki so svoja igrišča odprli za vse željne tenisa, igralo preko 850 ljubiteljic in ljubiteljev belega športa. Več kot 250 mladih teniških nadobudnežev se je v dveh dneh merilo v štirih kategorijah deklet in fantov, sočasno pa so tako otroci kot tudi spremljevalci lahko uživali v živahnih nagradnih igrah, ob bogati ponudbi partnerjev Tenis Slovenije in številnih drugih doživetjih. Med najmlajšimi sta v kategoriji Mini najboljša slovenska teniška igralca postala, pri deklicah Nika Perič (TK Celje), pri dečkih pa Svit Suljič (TA Breskvar). V razred starejši in rahlo bolj izkušeni kategoriji Midi je pri deklicah zmago slavila Julija Bogatin (TK Koper), pri dečkih pa je naslov ostal v Ljubljani saj je konkurenco prepričljivo ugnal Luka Albreht (TK Olimpija).

Tenis Melbourne simbolično
Tenis Melbourne simbolično FOTO: AP

Naslov Olimpijinega upa ni neposredno povezan z zmagoslavjem nogometašev NK Olimpija isti večer, so pa vsi mladi slovenski teniški upi sodelovali pri zanimivi ideji, ki išče pot do najdaljšega navijaškega vala na svetu. Največ energije so mladi teniški igralci potrebovali v kategorijah do 10 in do 11 let, saj se v teh kategorijah že igra po uveljavljenih teniških pravilih. Dvoboji trajajo dlje kot pri mlajših kategorijah, ponavadi pa mora zmagovalec turnirja »Igrajmo tenis« zmagati pet tekem v enem dnevu. V konkurenci do 10 let je pri dekletih največ pokazala Ana Thaler (TK Olimpija), pri fantih Marko Čačkov (TK Jaki šport), v kategoriji do 11 let pa sta se turnirske zmage veselila Hana Andolšek (TK Triglav) in Iztok Lunder (TA Breskvar).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.