Drugi športi

VIDEO: Na prvi tekmi sezone v Katarju Gajser drugi za Cairolijem

Losail, 25. 02. 2017 19.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA/M.J.
Komentarji
7

Na uvodni tekmi nove motokros sezone v razredu MXGP je v Katarju slavil Italijan Antonio Cairoli, ki je zmagal na obeh dirkah. Drugi je bil v skupnem seštevku aktualni svetovni prvak, slovenski motokrosist Tim Gajser.

Svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je sezono 2017 začel z drugim mestom. Na uvodni dirki svetovnega prvenstva v elitnem razredu MXGP je v Losailu v Katarju končal na skupno drugem mestu, potem ko je bil tretji na prvi dirki, na drugi pa je dolgo vodil, nazadnje pa je bil drugi. Dirko je dobil Italijan Antonio Cairoli. Gajser je obrambo naslova v letošnji sezoni v petek začel z najboljšim kvalifikacijskim dosežkom, tako da si je lahko kot prvi izbiral startni položaj na umetno narejeni progi v Losailu.

Na VN Katarja je na prvi dirki suvereno zmagal Italijan Antonio Cairoli, ki je že na pripravljalnih dirkah dokazal, da je v vrhunski formi. Gajser ni začel najhitreje. Z Bobriševim in belgijskim tekmovalcem Clementom Desallom so bili borbo za stopničke, Cairoli pa se je med tem odpeljal daleč naprej in je bil praktično neulovljiv. Tik pred koncem prve dirke je Gajserju le uspel preboj naprej in končal je na tretjem mestu.

Tim Gajser je bil drugi na prvi dirki v Katarju.
Tim Gajser je bil drugi na prvi dirki v Katarju. FOTO: Honda Pro Racing

Druga dirka je bila še bolj razburljiva. Gajser je takoj na začetku prevzel vodstvo, sledila sta mu Francoz Romain Febvre in Italijan Cairoli, ki se je prebil na drugo mesto in se je edini uspel približati Gajserju. Oba vodilna sta si privozila nekaj sekund prednosti pred zasledovalci, ki so zaostali skoraj dvajset sekund. V prvi polovici dirke je Cairoli skušal premagati Gajserja, vendar se Makolčan ni dal in je celo povišal tempo. Sledila je končnica za dobre živce, saj je Italijan naenkrat ujel Gajserja, ga dva kroga pred koncem po hudi borbi celo prehitel in še enkrat zmagal. Gajser se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

Cairoli je s polnim izkupičkom točk postal skupni zmagovalec katarske dirke, Gajser je osvojil skupno drugo mesto, tretji je bil Belgijec Clement Desalle. "Zadnje dni sem imel nekaj želodčnih težav in danes je prvi dan, ko se počutim bolje. Zelo sem zadovoljen z zmago," je zadovoljno razlagal Cairoli. Gajser, ki mu je prehlad pobral nekaj moči, pa je povedal: "Z vikendom sem kar zadovoljen. V zadnjih krogih sem izgubil nekaj moči in koncentracije. Naslednji vikend bo nova priložnost, veselim se nove dirke. Zahvaljujem se svoji družini in ekipi ter navijačem v Sloveniji."

V SP ima tako po prvi dirki Italijan vseh 50 točk, Gajser je drugi z 42 točkami, tretji pa Belgijec Clement Desalle s 40. Sezona se bo z drugo dirko nadaljevala že naslednji teden, prizorišče pa bo novo v karavani, Pangkal Pinang v Indoneziji.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

THEdocktor
26. 02. 2017 12.26
Bravo veteran super
THEdocktor
26. 02. 2017 12.25
VSAKA ČAST VETERANU
THEdocktor
26. 02. 2017 12.25
THEdocktor
26. 02. 2017 12.24
VSAKA ČAST VETERANU
ForzaJuve
25. 02. 2017 22.54
+7
Svaka cast cairolliju in gajserju. Veteran in tim se bosta borila za prvo mesto letos. Navijamo za Makole
THEdocktor
26. 02. 2017 12.26
Prototip
25. 02. 2017 20.46
+19
Bravo Gajser,samo tako naprej,,,,,,,,slovenija first....