Drugi športi

Na SP v Amsterdamu grenka ura resnice za slovensko veslanje

Amsterdam, 27. 08. 2014 18.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po dvojcu brez krmarja so iz boja za odličja na veslaškem SP izpadli še slovenski dvojni četverec, lahki skifist Rajko Hrvat ter skifist Matej Rojec. Vse štiri posadke se bodo zdaj potegovale za finale C, cilj četverca in Hrvata pa je bil boj za najboljšo šesterico na svetu.

Slovensko veslanje je v Amsterdamu na svetovnem prvenstvu doživelo uro resnice. Rajko Hrvat je v svoji četrtfinalni skupini zasedel peto mesto in iz boja za medalje. V nadaljevanju bo veslal za preboj v finale C in uvrstitev od 13. mesta dalje. Primorec je vseskozi veslal na petem mestu, na koncu pa je bil daleč od možnosti, da se vključi v boj za tri mesta, ki vodijo v polfinale. Vanj so se prebili Švicar Michael Schmid, Avstralec Perry Ward in Slovak Lukaš Babač, ki je v silovitem finišu tesno ugnal Francoza Damiena Piquerasa. Šesto mesto je osvojil Tunizijec Ajmen Mejri. "Tekme še ne morem analizirati, je še prezgodaj. Razočaran sem, saj je bil po luzernskem finalu tudi tu cilj uvrstitev v finale. Po tej strani je to velik neuspeh. Ampak prvenstvo gre naprej, moram se pripravit za polfinale C/D in do konca opraviti čim bolje. Potem pa analizirati te nastope za pripravo na naslednjo sezono," je povedal slovenski veslač.

Že pred tem je dvojni četverec z Luko Špikom, Gašperjem Fistravcem, Jernejem Markovcem in Gregorjem Domanjkom v repesažu zasedel šesto mesto in bo prav tako tekmoval za uvrstitev od 13. mesta naprej. Iz slovenske skupine sta se najboljšim 12 posadkam pridružila čolna Francije in ZDA, ob Slovencih pa so brez možnosti za najvišja mesta ostali še Nizozemci, Norvežani in Italijani. "Ni veliko za komentirati, saj vse pove že rezultat, ki pa je posledica slabega veslanja. Zadnjih nekaj treningov je bil moj občutek precej boljši kot je bil nastop na tej tekmi. Na žalost si kakšne stvari v tem trenutku ne znam razložiti, saj je še prehitro po tekmi. Razočaranje je veliko, to je vse na kratko. O problemu slabih nastopov se moramo sedaj pogovoriti veslači med seboj in s trenerjem. Čaka nas še polfinale C/D in upam finale C, kar je glede na konkurenco še daleč od lahkotnih tekem," je bil po tekmi razočaran Špik.

Matej Rojec je nastopil v skifu, Grega Domanjko, Jernej Markovec in Gašper Fistravec pa so združili moči v četvercu z Luko Špikom.
Matej Rojec je nastopil v skifu, Grega Domanjko, Jernej Markovec in Gašper Fistravec pa so združili moči v četvercu z Luko Špikom. FOTO: Miro Majcen

Matej Rojec je na SP potoval kot rezervist za dvojni četverec in v skifu nastopal bolj za trening zato tudi ne čudi šesto mesto v četrtfinalu. Iz njegove skupine so v polfinale napredovali Novozelandec Mahe Drysdale, Latvijec Mindaugas Griskonis in Italijan Francesco Cardaioli, ob Hrvatu pa bosta v nadaljevanju finale C napadala tudi četrto in petouvrščeni Romun Petru Codau in Francoz Benjamin Chabanet. "Ni šlo po načrtih. Načrtovali smo, da sledimo Italijanom, za katere smo pričakovali, da bodo potegnili na startu. Ta del ni bil uspešen, v drugem delu pa so napadli Američani in Francozi, kar smo sicer pričakovali, vendar jim nismo uspeli slediti. Na splošno je rezultat seveda manj od pričakovanj, Vseeno sem računal, da bo v teh okoliščinah zadeva bolje izpadla, ampak očitno ni prave forme," je po današnjih tekmovanjih povedal slovenski selektor Miloš Janša.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.