Borilni športi

Na VOYO boste od prvega pa skoraj do zadnjega dne aprila na račun prišli boksarski sladokusci

Ljubljana, 31. 03. 2017 18.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

VOYO aprila ponuja široko paleto boksa in borilnih veščin. Vsak vikend si bodo VOYO naročniki lahko v živo ogledali spektakel v ringu, boksarska vročica pa bo vrhunec dosegla 29. aprila, ko se bosta na slovitem Wembleyu pomerila boksarska legenda Vladimir Kličko in trenutno najboljši boksar med težkokategorniki Anthony Joshua. Vse skipaj pa se začne že v soboto, 1. aprila.

Aprilska boksarska norost na Voyo.si se bo začela z dvobojem Huck-Briedis.
Aprilska boksarska norost na Voyo.si se bo začela z dvobojem Huck-Briedis. FOTO:

1. 4. - Marco Huck vs Mairis Briedis
V soboto, 1. aprila, bo nemški Dortmund prizorišče boksarskega spektakla, kjer se bosta za šampionska pasova IBO in WBC v težki kategoriji (do 90,72 kg) pomerila domačin in aktualni svetovni prvak IBO Marco Huck (40-3-1, 27 KO's) ter še nepremagani Latvijec Mairis Briedis (21-0-0, 18 KO's). Huck, sicer rojen kot Muamer Hukić v Srbiji, je lani novembra ubranil naslov prvaka IBO proti Ukrajincu Kutscherju, v soboto pa bo imel možnost, da si pribori še naslov WBC. Na drugi strani Briedis (trenutno prvi na lestvici WBC) med profesionalci še ni izgubil, ima pa tudi izjemen odsotek zmaganih borb z nokavtom.

8. 4. - Terry Flanagan vs Petr Petrov
Še nepremagani Britanec Terry Flanagan (32-0-0, 13 KO's) bo 8. aprila že petič branil naslov svetovnega prvaka WBO v lahki kategoriji. V Manchestru mu bo na nasprotni strani ringa stal Rus Petr Petrov (38-4-2, 19 KO's), ki je v zadnjih desetih letih izgubil zgolj dve borbi, trenutno pa zaseda drugo mesto na lestvici WBO.

15. 4. - Ricky Burns vs Julius Indongo
15. aprila se bosta v ringu pomerila najboljša na svetu v super lahki kategoriji. V Glasgowu bosta rokavice prekrižala Britanec Ricky Burns (41-5-1, 14 KO's), prvak verzije WBA in Namibijec Julius Indongo (21-0-0), ki drži šampionski pas verzije IBF. Burns je lani oktobra uspešno ubranil pas proti Belorusu Kirylu Relikhu, medtem ko si je Indongo lanskega decembra priboril naslov najboljšega na svetu po zgolj 40 sekundah, ko je v svojem prvem nastopu na tujem (Moskva) predčasno 'položil' Eduarda Troyanovskega.

29. aprila pa sledi najbrž največji boksarski spektakel leta med Joshuo in Kličkom.
29. aprila pa sledi najbrž največji boksarski spektakel leta med Joshuo in Kličkom. FOTO: AP

21. 4. - Dejan Zavec Boxing Gala
21. aprila bo v Laškem potekal drugi turnir, kjer se bodo pod okriljem legende slovenskega boksa Dejana Zavca predstavili najboljši slovenski amaterski boksarji. Ti bodo v ringu nastopili proti nasprotnikom iz Srbije. Serija boksarskih večerov Dejan Zavec Boxing Gala želi slediti osnovnemu poslanstvu, najobetavnejšim slovenskim amaterskim boksarjem omogočiti korak naprej v karieri, z enim od ciljev uvrstitve prvega slovenskega boksarja na olimpijske igre.

29. 4. - Težko pričakovani spektakel: Vladimir Kličko vs Anthony Joshua
Dolgoletni vladar težke kategorije Ukrajinec Vladimir Kličko (64-4-0, 53 KO's) bo v soboto, 29. aprila, na slovitem Wembleyu (pred 90.000 glavo množico!) boksal za tri naslove svetovnega prvaka (IBF/IBO/WBA) proti Britancu Anthonyju Joshui (18-0-0, 18 KO's), trenutno najboljšemu boksarju težke kategorije in prvaku verzije IBF. Kličko, ki je novembra 2015 izgubil svoje pasove proti Tysonu Furyju, je odločen, da jih pridobi nazaj. Na drugi strani je za Joshuo imenitna priložnost, da poveča svojo kolekcijo pasov in svetu pokaže, zakaj je trenutno najboljši boksar med težkokategorniki. Vsekakor bodo boksarski navdušenci priča največjemu spektaklu zadnjih let.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

99jure
31. 03. 2017 20.50
komaj čakam 29 april
zobar652
31. 03. 2017 22.17
+2
upam na zmago Klička, čeprav nisem njegov pristaš