Drugi športi

VIDEO: Nadal izgubil s 17-letnim Hrvatom in se odločil za takojšnjo operacijo

Basel, 24. 10. 2014 21.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA/M.J.
Komentarji
7

Nekdanja številka 1 svetovnega tenisa ima v zadnjem obdobju kopico zdravstvenih težav. To se je odrazilo tudi na dvoboju ATP turnirja v Baslu, kjer je Nadal izgubil proti komaj 17-letnemu Hrvatu Borni Ćoriću. Španec se je odločil, da konča tekmovalno sezono in odide na operacijo slepiča.

Rafael Nadal je imel letos dolg tekmovalni premor zaradi poškodbe zapestja, ob povratku na igrišča pa ga je začela mučiti še ena zdravstvena tegoba, vnetje slepiča. Kot kaže je nekdanja številka 1 daleč od prave forme, zato ga je v Baslu presenetil hrvaški najstnik Borna Ćorić, ki na teniškem turnirju ATP v Baslu z nagradnim skladom 1,92 milijona evrov nastopa s posebnim povabilom prirediteljev. Mladenič je tri tedne pred svojim 18. rojstnim dnevom pripravil presenečenje v četrtfinalu in zmagal s 6:2, 7:6 (4) in izločil zmagovalca 14 turnirjev za grand slam.

Borna Ćorić
Borna Ćorić FOTO: Reuters

Španec je navkljub težavam želel odigrati sezono do konca, Zato se je poslužil tudi petdnevnega zdravljenja z antibiotiki, ki naj bi umirilo vnetje, Španec pa bi na opercijo odšel na koncu sezone. Vendar je prišlo do spremembe, po porazu v Baslu je Nadal sporočil, da končuje sezono. Že pred tem je zavrnil sodelovanje na pariškem mastersu, ki bo prvi turnir po Baslu, manjkal pa bo tudi na finalu sezone v moški konkunrenci, ki bo na sporedu v Londonu. "Ne bom igral v Parizu in Londonu, nisem dovolj konkurenčen," je dejal novinarjem po porazu in dodal, da bo operacija 3. novembra.

Izidi: Basel, ATP (1,92 mio. evrov):

- četrtfinale:
Ivo Karlović (Hrv) - Benjamin Becker (Nem) 6:4, 6:4;
David Goffin (Bel/7) - Miloš Raonić (Kan/4) 6:7 (3), 6:3, 6:4;
Roger Federer (Švi/1) - Grigor Dimitrov (Bol/5) 7:6 (4), 6:2;
Borna Ćorić (Hrv) - Rafael Nadal (Špa/2) 6:2, 7:6 (4).
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MM?
25. 10. 2014 09.22
+5
Čorića sem si letos ogledal v prvem krogu Umaga in je res velik talent z velikim potencialom. Za Nadala pa menim, da bi moral že takoj iti na operacijo slepiča in se potem pripraviti na Australian open.