Drugi športi

Nadal vrnitev na teniška igrišča napovedal še v letošnjem letu

Madrid, 08. 11. 2016 06.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Španski teniški igralec Rafael Nadal leta 2016 ne bo ohranil v najlepšem spominu, saj je imel kopico težav s poškodbami. Zaradi težav z zapestjem je trenutno osmi igralec na lestvici ATP že oktobra končal tekmovalno sezono. A nepopustljivi Španec pravi, da bo konec decembra nastopil na turnirju v Abu Dabiju.

Rafael Nadal
Rafael Nadal FOTO: AP

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal, ki je zaradi poškodbe roke sicer pred tremi tedni sporočil, da sezono že končuje, bo vendarle spet na igriščih še pred iztekom leta 2016. Vrnil se bo na ekshibicijskem tekmovanju v Abu Dabiju konec decembra. Nekdanji prvi teniški igralec sveta je imel veliko težav zaradi poškodbe zapestja vse leto, tekmovalno sezono pa je končal sredi oktobra, da bi se v miru pripravil na sezono 2017. Na grand slamu v Roland Garrosu je moral predati dvoboj 3. kroga, nato pa ni nastopil na naslednjem turnirju za grand slam v Wimbledonu.

"Vesel sem, da lahko sporočim novico o vrnitvi. Prihajam v Abu Dabi na MubadalaWorldTennisChampionship," je prek Twitterja sporočil osmi igralec sveta. Na tekmovanju mu bodo družbo delali še sveža številka ena svetovnega tenisa Andy Murray, Miloš Raonić, Jo-Wilfried Tsonga, David Goffin in Thomaš Berdych. Nadal je to tekmovanje že trikrat dobil, četrtič bo skušal zmagati med 29. in 31. decembrom. Omenjeni turnir sicer ni pod okriljem ATP, organizator povabi šest igralcev, vabljiv pa je nagradni sklad, saj v Združenih arabskih emiratih ponujajo četrt milijona ameriških dolarjev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nadal in Murray sta dobra prijatelja, kar je Španec pokazal tudi s čestitko na twitterju, ko je Škot prvič v karieri zasedel vodilno mesto na lestvici ATP. Prehitel je Srba Novaka Đokovića, ki je dolgo kraljeval kot številka 1 svetovnega tenisa, kar 122 zaporednih tednov, Murray pa je od ponedeljka najboljši teniški igralec na svetu. Murray je nazadnje osvojil turnir serije masters 1000 v Parizu, pred zaključnim mastersom v Londonu pa ima pred Đokovićem 405 točk prednosti in lepo priložnost, da tudi leto 2016 konča na vrhu lestvice ATP.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.