Drugi športi

Nadal: Vse lovorike bi dal za zdravo koleno ...

Sao Paulo, 22. 02. 2013 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski teniški as Rafael Nadal se je po sedmih mesecih odsotnosti zaradi težav s kolenom vrnil na teniška igrišča. A Španec ni popolnoma prepričan, da bi se lahko že zoperstavil najboljšim igralcem na svetu.

Rafael Nadal se je po sedmih mesecih vrnil na teniška igrišča kot peti igralec na svetovni ATP lestvici. 26-letni Španec je po poškodbi prvič nastopil v Čilu, kjer je malce nepričakovano izgubil v finalu na svoji najljubši podlagi. Minuli teden pa je v Sao Paulu, prav tako na pesku, osvojil že svojo 51. turnirsko zmago. Nadal pa ni še popolnoma prepričan, ali je že pripravljen za boje z najboljšimi igralci na svetu.

Rafael Nadal je v Sao Paulu osvojil 51. turnir v svoji karieri.
Rafael Nadal je v Sao Paulu osvojil 51. turnir v svoji karieri. FOTO: Reuters

"Ne vem, ali sem pripravljen za nastope na trdi podlagi. Prepričan sem, da se trenutno ne bi mogel kosati z Đokovićem, Federerjem in Murrayjem. A nikoli ne veš. Pred tedni sem razmišljal, da še nisem pripravljen za turnir v Čilu, a sem vseeno nastopil. V Braziliji pa sem celo zmagal," je povedal Nadal, ki ima v svojih vitrinah 11 naslovov na grand slam turnirjih, od tega je kar sedemkrat slavil na odprtem prvenstvu Francije Roland Garrosu in si prislužil vzdevek 'kralj peščene podlage'. Kralj peska je glede nadaljevanja sezone optimističen. "Ali bi zamenjal vse svoje lovorike za zdravo koleno? Ja. Ampak menim, da sem po poškodbi dobro okreval. Upam, da bom na naslednjih turnirjih nastopal brez bolečin," je zaključil nekdanji lopar številka ena na svetu. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LESNIKB
22. 02. 2013 20.38
+8
Očitno eni ne razumete ljubezni do tenisa in igranje le tega brez brez zdravstvenih težav!! Pač ima Rafa tak način igre in njemu so že leta nazaj zdravniki povedali da kolena tega ne bodo zdržala. Bojim se da gledamo zadnjo ali zadni dve sezoni peščenega kralja!! Prav tako kot VELIKEGA ROGERA!!
brato
23. 02. 2013 00.22
+5
verjetno imaš prav.Bo pa to izguba za tenis
bucko mojjjjj
22. 02. 2013 20.08
-4
roger fedex je car nikoli poskodb on je car ta nadal pa sam na moc ni cudno
ZyzzMirin
22. 02. 2013 22.49
+4
Nadal igra defenzivno in ne napada. Zaradi konstantnega tekanja levo in desno si je poškodoval koleno ne pa zarad neke moči.
+7
Verjamem, da res! Kajti zdravje je na prvem mestu!
nebi
22. 02. 2013 18.20
-6
Laže... Če bi bilo to res, potem bi zaključil kariero in postavil zdravje na prvo mesto... Drugače pa respect Nadalu, ki je največji igralec na pesku.