Drugi športi

Nadal z deveto zmago v Barceloni izenačil rekord

Barcelona, 24. 04. 2016 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po dveh letih premora je španski teniški zvezdnik Rafael Nadal spet dobil njemu najbolj priljubljeni turnir. Na domačem pesku v Barceloni je namreč v finalu prvih dveh nosilcev s 6:4 in 7:5 premagal zmagovalca v zadnjih dveh letih Japonca Keija Nišikorija.

Rafael Nadal
Rafael Nadal FOTO: AP
Rafael Nadal je v devetem finalu zmagal še devetič, edini, ki se je v zadnjih 12 letih poleg njega in Japonca Keija Nišikorija - ta je po 14 zaporednih zmagah prvič klonil -, veselil naslova na tem turnirju pa je bil leta 2010 njegov rojak Fernando Verdasco. Trikrat zapored je poleg Nadala zmagal le še Šved Mats Wilander.

Devetindvajsetletni španski zvezdnik je na pesku dobil že 49. turnir, s čimer je izenačil rekord Argentinca Guillerma Villasa. Z drugim zaporednim uspehom na turnirjih, prejšnji teden je zmagal v Monte Carlu, je napovedal nov lov na pariško zvezdico, zmago na največjem turnirju na peščeni podlagi.

Pred finalom v Barceloni sta se Nadal in Nišikori zadnjič srečala 18. marca v Indian Wellsu, kjer je v dveh nizih zmagal Nadal, ki je v medsebojnih dvobojih vodil z 8:1. Razmerje zmag in porazov pa je zdaj še izboljšal, osvojil pa je svoj 69. turnir v karieri. Španec, ki je v izenačenem dvoboju trikrat izgubil svoj servis, je do zmage prišel predvsem zaradi boljših živcev, v odločilnih trenutkih je bil bolj zbran. Ubranil je deset od 13 žog za odvzem servisa, sam pa izkoristil štiri od enajstih tovrstnih priložnosti.

Izid:
Rafael Nadal (Špa/1) - Kei Nishikori (Jap/2) 6:4, 7:5.

Cagla Buyukakcay
Cagla Buyukakcay FOTO: AP
Prva turška zmaga na turnirjih WTA

Turška teniška igralka Cagla Buyukakcay je na domačem turnirju v Istanbulu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev spisala zgodovino. Postala je prva Turkinja z zmago na turnirju WTA, kot nepostavljena igralka je v finalu s 3:6, 6:2 in 6:3 premagala peto nosilko in 60. igralko sveta Črnogorko Danko Kovinić.

Šestindvajsetletna Turkinja, aktualna sredozemska prvakinja, je trenutno 118. igralka sveta, tekmici pa se je oddolžila za poraz na turnirju v Charlestonu, kjer je bila Kovinićeva na začetku aprila boljša s 6:3 in 6:1.

Izid:
Cagla Buyukakcay (Tur) - Danka Kovinić (ČG) 3:6, 6:2, 6:3

Angelique Kerber
Angelique Kerber FOTO: AP

Kerberjeva ubranila naslov v Stuttgartu

Nemka Angelique Kerber je na teniškem turnirju v Stuttgartu ubranila lanski naslov. Tretja igralka sveta je v finalu s 6:4 in 6:0 premagala presenečenje turnirja, rojakinjo Lauro Siegemund, ki je na poti do svojega prvega finala v karieri v kvalifikacijah izločila tudi Slovenko Polono Hercog, nato pa je dosegla še nekaj odmevnih zmag.

Na pesku Stuttgarta je namreč tri igralke iz top 10, najprej šesto igralko sveta Romunko Simono Halep, nato osmo igralko sveta Italijanko Roberto Vinci, v polfinalu pa še drugo s svetovne računalniške lestvice Poljakinjo Agnieszko Radwansko.

V finalu pa je bila 71. igralka sveta proti 28-letni vrstnici in branilki naslova brez pravih možnosti. V prvem nizu se ji je še nekoliko upirala, v drugem pa je imela tudi nekaj zdravstvenih težav, v njem ni osvojila niti igre, po uri in 21 minut igre je tekmica izkoristila že prvo zaključno žogo za zmago.

Izid:
Angelique Kerber (Nem/2) - Laura Siegemund (Nem) 6:4, 6:0.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Peš?eni kralj
25. 04. 2016 08.29
+5
Čestiteke za izenečitev rekorda! Vamos!