Drugi športi

Najprej priznal skupaj z Armstrongom, zdaj ujet še sam

New York, 04. 08. 2015 14.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški kolesar, 37-letni Tom Danielson, je bil zopet ujet pri jemanju nedovoljenih poživil, ko je predtem že bil za pol leta suspendiran zaradi omenjenga prekrška.

Toma Danielsona so tokrat ujeli pri jemanju sintetičnega testosterona. Njegova ekipa Cannondale-Garmin, ga je že suspendirala dokler od mednarodne dopinške agencije ne prejmejo še vzorca B testa, torej drugega testiranja. Novico je kolesar zvedel le večer pred začetkom dirke po Utahu, kjer je bil uvrščen v ekipo. "To je ena najhujših noči v mojem življenju. Medtem ko sem večerjal s svojo ekipo na dan pred dirko po Utahu, sem prejel klic..," je zgrožen in vidno potrt napisal na svojem Twitter računu Američan. Ker to ni njegov prvi prekršek je lahko kazen veliko hujša, kot prva, ki je bila šest mesečni suspenz. Leta 2012 je bil kaznovan s prepovedjo nastopanja, v okviru postopka proti Lanceu Armstrongu, kjer je bilo poleg omenjenega, kaznovanih še pet nekdanjih kolesarjev in pomočnikov Armstronga iz ekipe US Postal.

Tom Danielson
Tom Danielson FOTO: Reuters

Ravno zaradi škandala z Armstrongov se je Danielson počutil še bolj nedolžnega. "Nikoli ne bi vzel kaj takšnega, še posebej po vsem kar sem preživel v zadnjih letih. Nič od tega res ni več smiselno." Mednarodna kolesarska zveza (UCI), na ta primer ni želela dati komentarja. Uglasila se je Ameriška antidopinška komisija (USADA). "Gospod Danielson je obljubil polno sodelovanje v postopku in se prijazno umaknil iz tekmovanj. Dokler ne dobimo izsledkov B vzorca je gospod popolnoma nedolžen in bo obravnavan v skladu s sodnim procesom za tovrstne primere."

Nov dopinški škandal prihaja na plano ravno takrat, ko se svet zopet ukvarja z enim večjih v zadnjih letih, ki je sicer iz sveta atletike. Kljub vsemu je več kot očitno, da je v svetu športa zopet nekaj zelo narobe in najverjetneje kar pri temeljih.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
04. 08. 2015 19.47
+1
. zanimivo..zakaj lovijo tiste , ki Nedovoljenosti Jemljejo. zakaj nihče ne poLovi tistih , ki jih Delajo in Prodajajo
flojdi
04. 08. 2015 19.48
. ali.. zakaj jih , če so, kdo Prepoveduje...
Našvasan_zob
04. 08. 2015 14.33