Drugi športi

FOTO: Natek: Katarskega glasu s tribun se ne bojimo!

Doha, 19. 01. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni reprezentant Jure Natek verjame, da je skupaj s soigrali sposoben vzeti dve točki tudi Katarcem, čeprav bodo imeli ti glasno podporo s tribun, kateri bi se lahko vsaj deloma uklonili tudi sodniki.

Dan brez tekme, kar še zdaleč ne pomeni dan za počitek. Izbranci Borisa Denića so s prvim treningom že opravili, drugi jih šele čaka. Tudi video analiza naslednjega tekmeca. Katarja, ki ima po dveh odigranjih dvobojih dve zmagi. A četa Valera Rivere je odigrala najlažja dvoboja z Brazilci in Čilenci, močnejši tekmeci pa šele prihajajo. Na drugi strani je Slovenija s fenomenalnim prvim polčasom strla odpor neugodnih Belorusov, predvsem pa ni dovolila Sergeju Rutenki, da bi se razigral.

Slovenski rokometaši imajo po dveh obračunih svetovnega prvenstva 100 odstotni izkupiček.
Slovenski rokometaši imajo po dveh obračunih svetovnega prvenstva 100 odstotni izkupiček. FOTO: SPS

"Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, sicer bo večina Slovencev rekla, zakaj smo v 2. polčasu toliko padli. Vseeno je bila to prepričljiva zmaga, vedeli smo, da bo težko, tudi to kar je bilo v prvem polčasu ni bilo čisto realno. Pomembni sta dve točki in to je to,“ razmišlja Jure Natek, ki se zaveda, da je ob pomanjkanju strelcev z razdalje prav on eden tredkih s 'topom' v roki. Ravno zaradi tega bi lahko tudi proti Belorusom še večkrat poizkusil. "Lahko bi še kako vrgel. Odigrali smo kot ekipa, v obrambi smo se v 1. polčasu super borili. Mislim, da je predvsem to razlog za optimizem,“ je dodal Natek, ki je misli že preusmeril k naslednjemu tekmecu.

Ne bojijo se podpore s tribun
Katarci so pri štirih točkah, napredovanje v osmino finala so si že zagotovili, sedaj pa upajo na skalp katerega izmed papirnato močnejših tekmecev. Prvo priložnost, da presenetijo, bodo imeli proti Slovencem, ta hip pa je jasno le to, da bodo gostitelji prvenstva igrali na krilih navijačev. "Podpore s tribun se ne bojimo. To bo sigurno še težji dvoboj od dosedanjih dveh, saj je to edina možnost Katarcev, da naredijo kaj v svetovnem rokometnem merilu. Verjetno bodo skušali z vsemi možnimi zvijačami do novih dveh točk, a če bomo odigrali kot znamo, smo boljši,“ je zaključil izkušeni Ljubljančan. Desni zunanji igralec nemškega Magdeburga je pred tekmo v Lusailu vseeno previden: "Vemo, da bo težko, težje kot na naših dveh uvodnih tekmah. Smo kakovostnejša zasedba, a to moramo dokazati na igrišču. Če bo v naši ekipi dovolj zbranosti, potem bo morali osvojiti obe točki. Katar ima nekaj zelo dobrih igralcev, a posamezniki ne zmagujejo."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KiNgKoNg
19. 01. 2015 11.49
+6
Glasno podporo s tribun? Tistih ~50 španskih plačancev?