Drugi športi

Ne boste verjeli: etapa vzdržljivostnega relija Dakar odpovedana zaradi dežja

La Paz, 07. 01. 2017 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prireditelji relija Dakar so zaradi močnega dežja odpovedali sobotno šesto etapo iz Orura v La Paz. Predvidena 786 km dolga trasa v planotah zahodne Bolivije je tako rekoč neprevozna, je časnik El Deber povzel vodjo tekmovanja Marca Como.

Udeleženci relija bodo do La Paza po novi različici prišli po krajši 216-kilometrski asfaltni poti in se po dnevu počitka v ponedeljek lotili sedme etape v puščavi Uyuni. Petkovo peto etapo med Tupizo in Orurom je dobil Francoz Sebastien Loeb s Peugeotom, tudi tokrat pa so prireditelji zaradi poplavljenih cest odpovedali nekaj hitrostnih preizkušenj. V skupnem seštevku še vedno vodi njegov rojak Stephane Peterhansel, prav tako s Peugeotom, ki ima pred Loebom 1:09 minute prednosti.

Med motoristi je bil najboljši Britanec Sam Sunderland (KTM), ki vodi tudi v skupnem seštevku. Za današnjo 215 km dolgo etapo je potreboval 2 uri in 21 minut. Edini Slovenec Simon Marčič (KTM) je za Sunderlandom zaostal uro in 23 minut. V skupnem seštevku je Marčič 68.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

izbrisaniodpotv
08. 01. 2017 21.03
+1
ma kva pametujete tud ene etape nebi zvozil niti niste bili raid rally nimate pojma ,To je najbolj nevaren rally na svetu vsak udeleženec se lahko ubije pri lepem vremenu kaj šele po mokri mivki ki se spremeni v živ pesek.In pol piše da majo terenska vozila neverjetno vozijo s traktorji.Na you tubu imate povzetke vseh etap tako da si prvo poglejte kakšne kategorije in po kaki podlagi se vozi imate tudi prikazane nesreče in fante s helikopterjem rešujejo iz puščave z polomljenimi nogami.Vi novinarji pa ne pišite kozlarij ker se vašim naslovom še amaterji smejijo a profesionalni vozniki bi se zjokal in vam v fris povedal da vaša tv samo prepisuje s tujih forumov nikjer ni prikazanega napora voznikov in spremljevalnih ekip in potem vi napišet;NE BOSTE VERJELI BLABLA BLA .In če to nebi pisal nek amaterski novinar bi vedeli da tudi na drugih raid rally odpovejo etape zaradi dežja saj ne vozijo po portoroški plaži in ponoči hitro pride do podhladitve in smrti in vi napišet ne NE BOSTE VERJELI?NE MORAMO VERJETI KAKŠNE NASLOVE PIŠETE.
AjdeMiPopuši
07. 01. 2017 21.04
-2
Se samo men zdi, da Marčič ne daje do gasa in pelje tko kot vsaka baba v vasi?
mpk2
08. 01. 2017 14.21
+1
Prvo se pozanimaj za kaj se sploh gre...seveda mores prvo zato iz kavča...potem pa pisi kaj podobnega..verjetno se za avto nimas izpita ali pa si ga naredil v sedmo, motorja pa se se tako nisi dotaknil, glede na komentarje... tako da si ga kr sam pop...
NajboljsiBoguniverzuma
07. 01. 2017 15.27
Hm, odpovedano zaradi dežja? Kolikor poznam to zadevo, imajo večinoma terenska vozila( terence, tovornjake, enduro motorje) in to je malo smešno!
Ramzess
07. 01. 2017 12.25
+2
Kaj pa je reli Dakar za en šport, da ne bi smel biti prekinjen. Zato ker se imenuje vzdržljivostni, potem naj bi še med potresom dirkali ali kako. Res so brihtni.
Pecikl1346
07. 01. 2017 11.37
+1
ne mores, da verjames
BožidarMacur
07. 01. 2017 11.18
+2
Nemorem verjeti