Drugi športi

Nekdanja finalistka OP Francije pozitivna na dopinškem testu

Rim, 07. 08. 2017 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Italijanska teniška igralka Sara Errani, nekdanja finalistka turnirja za grand slam v Parizu, je bila pozitivna na februarskem dopinškem testu in mednarodna teniška zveza (ITF) jo je kaznovala z dvomesečno prepovedjo nastopanja na uradnih tekmovanjih pod njenim okriljem.

Sara Errani
Sara Errani FOTO: AP

Sara Errani se je po pisanju italijanskih medijev znašla v težavah. V njenem urinu so pri nenapovedanem testu februarja letos na njenem domu našli sledove uživanja nedovoljenih poživil, pomagala naj bi se z anastrozolom, ki povečuje moške hormone testosterona. Anastrozol se sicer uporablja pri zdravljenju raka na dojkah in italijanska teniška igralka je povedala, da se njena mama zdravi zaradi raka na prsih, sama pa je prepričana v svojo nedolžnost: "Nikoli v življenju nisem vzela kakršnekoli prepovedane substance. Razočarana sem, vendar je moja vest čista, ker vem, da nisem naredila ničesar narobe."

Erranijeva bi ta teden morala nastopiti na turnirju v Kanadi, a je nastop odpovedala, vrnila se je v domovino, kjer se bo morala braniti pred obtožbami. ITF ji je naložil dvomesečno kazen, ki se je začela 3. avgusta. Kazen se ji izteče oktobra, kar pomeni, da ne bo mogla nastopiti na zadnjem turnirju za grand slam v sezoni, OP ZDA v New Yorku.

Trenutno 98. igralka sveta, zmagovalka devetih turnirjev, je v Rollandu Garrosu leta 2012 izgubila v finalu, ko je izgubila proti Rusinji Mariji Šarapovi, tudi dopinški grešnici, ki se je na igrišča po kazni vrnila letos. Erranijeva je istega leta je na kakovostni lestvici WTA zasedala peto mesto, kar je bila njena najvišja uvrstitev med posameznicami na lestvici WTA.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
07. 08. 2017 19.51
+2
kaj nas briga neka italijanka,nas zanima kdaj in kako boste zaščitili naša športnika,ki so-ste ju kaznovali-suspendirali brez,da bi dokazali uporabo dopinga.Vsi ki so športniki z boljšimi rezultati več ali manj na doping kontrolo hodijo z kopico zdravniških potrdil kaj lahko uporabljajo zaradi ,,zdravstvenih težav,,.Le redki so brez tega.Tisti,ki sodelujete pri doping kontrolah ste pa navadni glumci,ki samo trošite denar davkoplačevalcev.Na sramotilni steber pa obesite tistega,ki bi želel zasluženo plačo.In to samo zato ker vas potem lastnik ali direktor neke športne ekipe pelje na večerjo in vam pod mizo stisne kuverto z delom zaslužka ,ki bi ga moral dobiti športnik,ki ga vi lažno obtožujete,braniti se pa ne more ,ker te možnosti ni.No zanima me ,če lahko kdo od sodelujočih pri OKS razloži kako se lahko zaščiti športnik,ki ga Vi obsodite brez dokaza in zakaj to storite pri nekomu pri drugemu ,ki je celo športno karijero poln pa ne..