Neokusno navijanje skupinice mariborskih navijačev: Nož, žica, Srebrenica

Nekateri mediji BiH so na dolgo in široko pisali o milo rečeno neprimernem navijanju nekaterih navijačev RK Maribor Branik na tekmi rokometnega pokala Challenge proti ekipi Gradačac.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Kot pišejo nekateri mediji, je med tekmo v Mariboru, ki so jo gostitelji dobili s 30:22, skupinica (neotesanih) domačih navijačev, če se jim lahko tako sploh reče, na glas vpila neokusna gesla, ki so močno zmotila gostujoče navijače, igralce in vodstvo, ki so posredovali pri delegatu tekme. "Marsikaj se je dogajalo. Psovali so nas, grozili, toda te stvari so vendarle takšne, da se pojavljajo na vsaki tekmi. Vendar pa, to, kar se je zgodilo v četrti minuti, se nikakor ne bi smelo zgoditi. Naenkrat se je iz ust skupinice domačih navijačev vsulo: "Nož, žica, Srebrenica." Takoj smo reagirali pri delegatu, ki je napovedal odstranitev nekaterih posameznikov," je za medije v BiH razpredal predstavnik rokometnega kluba Gradačac Mirza Taletović. "Nekaj minut pred koncem so se navijači še enkrat javili in zato so jih odstranili iz dvorane. Poleg tega so poškodovali avtobus naših privržencev, ki jih je v Maribor dopotovalo skoraj sto. O incidentu smo obvestili tudi EHF, poleg tega bo naš klub zavzel uradno stališče," še pišejo tamkajšnji mediji.

Marko Šibila

Trener Mariborčanov Marko Šibila je bil bržkone zadovoljen z rezultatom, veliko manj pa z obnašanjem skupinice navijačev. (Foto: Damjan Žibert)

Javili so se tudi iz mariborskega kluba, kjer so ostro obsodili početje nekaterih navijačev, se popolnoma ogradili okoli njihovih neokusnih vzklikov in obljubili, da jim bodo prepovedali vstop v dvorano na naslednjih tekmah. Ob tem so se gostom iz BiH opravičili za neprimerno ravnanje nekaterih nevzgojenih posameznikov. "Vse skupaj nas boli predvsem zato, ker je naš rokometaš Rašid Osmanović iz Srebrenice in je v pobojih izgubil nekaj najbližjih članov družine," je še odkril Taletović in že napovedal, da bodo na povratni tekmi v Gradačcu zagotovili poostreno varnost.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 128
 
hladni_tus 06.11.2015 11:30:31
srbski fašizem
Več komentarjev