Drugi športi

Nepostavljena Sloane Stephens presenetljiva zmagovalka OP ZDA

New York, 10. 09. 2017 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Čeprav je v vseh predhodnih dvobojih do velikega finala letošnjega OP ZDA prebila precej več časa na igriščih Flushing Meadowsa kot njena nasprotnica, rojakinja Madison Keys, je 24-letna Američanka Sloane Stephens, takrat ko je bilo to najbolj potrebno, prikazala vrhunski tenis in v vsega eni uri prišla do svojega največjega uspeha v dosedanjem delu kariere.

Nepostavljena Sloane Stephens je presenetljiva zmagovalka letošnjega odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku. Štiriindvajsetletna Američanka, prvič po letu 2002 sta v finalu igrali dve Američanki, je v finalu gladko s 6:3 in 6:0 po vsega uri igre ugnala rojakinjo Madison Keys in dosegla daleč največji uspeh v karieri.

Sloane Stephens je presenetljiva zmagovalka letošnjega OP ZDA.
Sloane Stephens je presenetljiva zmagovalka letošnjega OP ZDA. FOTO: AP

Stephensova, ki je presenetila že v polfinalu, kjer je izločila legendarno Venus Williams, je za zmago prejela 3,7 milijona dolarjev, na prestolu zmagovalke odprtega prvenstva ZDA pa je zamenjala Nemko Angelique Kerber. Dve leti mlajša Keysova, obe sta se prvič v karieri uvrstili v finale turnirja za grand slam, pa se po porazu lahko tolaži z 1,825 milijona ameriških zelencev.

Tudi Keysova je bila zadovoljna s prvim finalom v karieri, poraz pa je pustil kanček grenkega priokusa. "To seveda ni bil moj najboljši tenis. A če že moram izgubiti, sem vesela, da me je porazila prav Sloane," je povedala poraženka, ki se že vso sezono bori s težavami zaradi poškodbe zapestja. "Zdaj bo Sloane morala plačati pijačo," je hudomušno pripomnila Madison Keys.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
11. 09. 2017 05.35
bodoča številka1
RayManzarek
10. 09. 2017 10.39
+6
Končno srečna zmagovalka in tudi srečna poraženka finala. Vsepreveč smo gledali "naveličane" zmagovalke.