Drugi športi

Neuničljivi Miro Kregar že enajstič na startu peklenskega Ultraman triatlona

Honolulu, 25. 11. 2016 11.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Slovenski triatlonec Miro Kregar bo znova med udeleženci svetovnega prvenstva v Ultraman triatlonu. Ta bo že 32. po vrsti, Kregar pa nastopil desetkrat in enkrat (2013) je tudi slavil na tej prestižni, a peklensko zahtevni preizkušnji.

Mira Kregarja čaka nastop na Ultraman triatlonu na Havajih.
Mira Kregarja čaka nastop na Ultraman triatlonu na Havajih. FOTO:

Tekmovalci v treh dneh oziroma v treh etapah obkrožijo veliki havajski otok, Big Island, v tem času morajo opraviti z 10 kilometri plavanja, 421 kilometri kolesarjenja in 84 kilometri teka. Izkušeni slovenski triatlonec, 54-letni Miro Kregar, bo že enajstič na startu te zahtevne preizkušnje in je ob neudeležbi šestkratnega zmagovalca, Brazilca Alexandra Ribeira, tudi najtrofejnejši tekmovalec. Kregar ima šest uvrstitev na zmagovalne stopničke, dvakrat je bil tretji, trikrat drugi, leta 2013 pa je osvojil naslov svetovnega prvaka.

Kamničan je drugi najstarejši tekmovalec na letošnji tekmi, pomeril se bo mlajšimi tekmovalci, prvouvrščenimi iz kvalifikacijskih tekem na Floridi, Kanadi, Braziliji in Avstraliji. Kregar predvsem računa na bogate izkušnje, kaj pa bo to pomenilo bo jasno v nedeljo na cilju. "To je že moj 11. ultraman, tako da ravno nekega posebnega vznemirjenja ni. Lani mi ni uspelo ubraniti naslova svetovnega prvaka, letos kot vedno naskakujem stopničke. Barva mi konec koncev niti ni toliko pomembna kot to, da se pri svojih veteranskih letih uspešno kosam z 20-30 let mlajšimi sotekmovalci," pravi Kregar.

Za Kregarja bo to že 11. nastop na Ultramanu.
Za Kregarja bo to že 11. nastop na Ultramanu. FOTO:

Zgodovina Kregarjevih nastopov na Ultramanih sega v leto 1999. Takrat 37-letni, prvi slovenski ultraman, je že bil v igri za zmago, a je bil po spletu nesrečnih okoliščin na svojem prvem nastopu diskvalificiran. Na drugi nastop leta 2001 se je odpravil skupaj s svojim prijateljem, zdajšnjim biatlonskim trenerjem Urošem Velepcem, ki se je takrat drugič zapored veselil zmage, Kregar pa prvič drugega mesta. Od leta 2008, s časom 6:14:16 za 84 km, ima peti rezultat teka v zgodovini tekmovanja.

Tekmovalce prvi dan čaka 10 km plavanja in 145 km kolesarjenja z 2300 višinskimi metri. Drugi dan je namenjen kolesarjenju, premagati je treba 276 km, višinska razlika pa znaša dobrih 2600 m. Tretji dan je pred tekmovalci še 84 km dolg tek čez lavina polja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marko Rode
25. 11. 2016 18.37
+1
Go Miro go!!! Pa seveda kapo dol...
RedCell
25. 11. 2016 13.52
+1
Bravo Miro!!!