Drugi športi

VIDEO: Neuville najhitreje v novo sezono, Tänak za petami prvaku Ogierju

Monte-Carlo, 20. 01. 2017 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) vodi po petkovi prvi etapi relija Monte Carlo. Na uvodni dirki SP, ki jo je že prvi dan v četrtek zaznamovala tragična nesreča s smrtjo gledalca, je drugi svetovni prvak Sebastien Ogier; Francoz za Belgijcem zaostaja 45 sekund, tretji je novi sotekmovalec Ogierja v ekipi M Sport Ford Estonec Ott Tänak.

Več videovsebin
  • Po smrti gledalca dirkači nadaljujejo z relijem Monte-Carlo
    01:22
    Po smrti gledalca dirkači nadaljujejo z relijem Monte-Carlo
  • Thierry Neuville v vodstvu na reliju Monte-Carlo
    01:13
    Thierry Neuville v vodstvu na reliju Monte-Carlo

Sebastien Ogier, ki se po slovesu Volkswagna, s katerim je osvojil štiri naslove prvaka, šele privaja na novi dirkalnik, je v petek s svojo fiesto naredil napako in zdrsnil s ceste, nazaj so mu pomagali navijači, a je izgubil 40 sekund in sredi dneva za Neuvillom zaostajal že minuto. Nadaljevanje je bilo boljše, Francoz je dobil sedmo in osmo hitrostno preizkušnjo in prehitel Otta Tänaka ter zmanjšal zaostanek za Belgijcem. Res pa je, da ima pred Estoncem le štiri desetinke prednosti. "Popoldne sva dobro začela, toda teren je bil spolzek in povsod je bilo nevarno, da te preseneti led. Na koncu sem se še zavrtel in izgubil deset sekund. Ni bil najboljši konec dneva, a na srečo je razlika še dovolj velika. Se pa zavedam, da bosta Sebastien in Ott močno pritiskala, tako da nikakor ne bo lahko," je po prvi etapi dejal vodilni Belgijec. Dogajanje na reliju je sicer v četrtek zvečer in v petek dobilo tragičen pridih, saj je v nesreči življenje izgubil 50-letni Španec.

Ogier skupaj s sovoznikom Julienom Ingrassio na začetku letošnje monaške preizkušnje.
Ogier skupaj s sovoznikom Julienom Ingrassio na začetku letošnje monaške preizkušnje. FOTO: AP

Neuvillov sotekmovalec iz ekipe Hyundai Hayden Paddon je v četrtek zvečer že v prvi hitrostni preizkušnji na enem od zavojev zapeljal na led, dirkalnik je odneslo s ceste v skale ob njej, nato pa se je prevrnil in obrnjen na bok ostal na cestišču. Pri tem je dirkalnik zadel gledalca ob progi, ki so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Nici, kjer pa je nekaj ur pozneje umrl. Vodstvo tekmovanja je sporočilo, da bodo sodelovali pri preiskavi dogodka. Ekipa Hyundai je z dirke umaknila dirkalnik Novozelandca. Prireditelji so pozneje sporočili, da je gledalec, ki je bil vpleten v nesrečo, skušal posneti fotografije z mesta, kamor dostop navijačem sicer ni bil dovoljen, kar so prireditelji poudarili tudi z opozorilnimi tablami.

Izidi, 1. etapa:

1. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Bel/Hyundai i20) 2:05:24,6
2. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Ford Fiesta RS) + 45,1
3. Ott Tänak/Raigo Molder (Est/Ford Fiesta RS) 45,4
4. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/Toyota Yaris) 2:09,7
5. Dani Sordo/Marc Marti (Špa/Hyundai i20) 2:57,8
6. Craig Breen/Scott Martin (Irs/VBr/Citroen DS3) 3:04,1
7. Elfyn Evans/Daniel Barritt (VBr/Ford Fiesta RS) 8:12,1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.