Drugi športi

VIDEO: Neuville še vedno vodi na Sardiniji in je tik pred zmago

Alghero, 11. 06. 2016 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po predzadnji etapi relija po Sardiniji Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) zanesljivo vodi. Njegov prvi zasledovalec Finec Jari-Matti Latvala (Volkswagen) se mu je sprva močno približal, toda azdaj Neuville spet beži za morda že neulovljivo razliko.

Thierry Neuville (Hyundai) vodi po predzadnji etapi na reliju za svetovno prvenstvo na Sardiniji. Pred nedeljskimi zadnjimi štirimi hitrostnimi preizkušnjami ima 16 sekund prednosti pred Fincem Jari-Mattijem Latvalo (Volkswagen). Finčev moštveni sotekmovalec, svetovni prvak Francoz Sebastien Ogier, je tretji, a zaostaja že več kot minuto, tako da nima več veliko možnosti v boju za končno zmago. Francoz na zahtevnem reliju po sredozemskem otoku plačuje davek "čistilca" cest, saj ima zaradi svoje startne številke precej slabše razmere kot tekmeci za njim.

"Naredil sem vse, kar je bilo mogoče. Že pred začetkom dirke sem vedel, da bo kar lep dosežek, če mi bo uspelo priti do stopničk. Poleg tega sem imel še nekaj težav z avtom, ki se je čudno obnašal na hitrih delih proge," je dan ocenil ne najbolj zadovoljni Ogier. "Avto se izjemno dobro obnese tudi v slabih razmerah. Lahko grem hitro, zelo hitro. Zadovoljen sem, za mano je dober dan, z Jari-Mattijem sva se dobro borila. Vem, da bo težko, toda pripravljen sem se boriti do konca," pa je obet zmage pospremil Belgijec.

Dirkači bodo v nedeljo vozili še zadnje štiri hitrostne preizkušnje.

Izidi, 2. etapa:

1. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Bel/Hyundai i20) 3:07:35,2
2. Jari-Matti Latvala/Mikka Anttila (Fin/VW Polo-R) + 16,1
3. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/VW Polo-R) 1:15,0
4. Dani Sordo/Marc Marti (Špa/Hyundai i20) 2:19,2
5. Ott Tänak/Raigo Molder (Est/Ford Fiesta RS) 4:50,6
6. Henning Solberg/Ilka Minor (Nor/Avt/Ford Fiesta RS) 5:32,4
7. Eric Camilli/Benjamin Veillas (Fra/Ford Fiesta RS) 5:38,5
8. Martin Prokop/Jan Tomanek (Češ/Ford Fiesta RS) 12:33,1
...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.