Drugi športi

Neuville vodi, a le pet sekund pred Evansom

Zagreb, 20. 04. 2024 19.11 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Po drugem dnevu relija za svetovno prvenstvo na Hrvaškem, ki bo potekal še v nedeljo, vodi Belgijec Thierry Neuville (Hyundai). Valižan Elfyn Evans (Toyota), ki je bil po prvem dnevu z njim izenačen, zaostaja le 4,9 sekunde. Še en voznik Toyote, Francoz Sebastien Ogier, pa na tretjem mestu zaostaja le 11,6 sekunde.

Na Hrvaškem ne nastopa svetovni prvak zadnjih dveh sezon Finec Kalle Rovanperä (Toyota), ki v letošnji sezoni ne bo vozil na vseh relijih, ampak samo na določenih izbranih dirkah. Po prvem dnevu sta bila vodilna povsem izenačena, potem ko je sicer bolje začel Thierry Neuville, a je v šesti hitrostni preizkušnji naredil napako, povozil oster kamen in poškodoval pnevmatiko. Danes sta imela tako enako izhodišče, malenkost bolje pa je delo opravil Belgijec in si tako na današnjih osmih "brzincih" priboril prednost, ki pa mu še ne zagotavlja zmage tudi po nedeljskem delu, ko bodo dirkači prevozili še štiri HP.

"Odlična etapa, čeprav smo se ušteli pri izbiri gum za popoldanski del, sem ostal v vodstvu. Vreme tudi ni bilo najboljše, a za jutri moramo izbrati prave gume in nadaljevati v tem ritmu," je bil po opravljenem zadovoljen Neuville. "Dober dan, dobre vožnje, zabavno je bilo. Thierryju nisem mogel povsem slediti, a sem vozil po najboljših močeh. Upam, da bom jutri izbral prave gume in dobro odpeljal," pa je dejal Elfyn Evans.

Thierry Neuville
Thierry Neuville FOTO: AP

Če ne bo kakšnih večjih težav vodilnih, bodo o zmagi odločali le Neuville, Evans in Ogier. Že četrti, Estonec Ott Tänak (Hyundai), zaostaja minuto in 15 sekund, Francoz Adrien Fourmaux (Ford) pa še 20 sekund več.

V seštevku SP je pred hrvaškim relijem vodil Neuville s 67 točkami, Evans jih je imel 61, Fourmaux pa 46.

Reli na Hrvaškem je četrta postaja sezone svetovnega prvenstva in slovenskim ljubiteljem tega športa najbližja. Nekatere hitrostne preizkušnje potekajo tudi tik ob slovenski meji, središče dogajanja je sicer v Zagrebu, dirkači pa vozijo tudi v okolici Reke, Delnic, Karlovca, Kumrovca in Samoborja.

Na dirki nastopata tudi dva slovenska dirkača. Jan Medved (Opel Corsa rally4), aktualni slovenski podprvak z dvokolesno gnanimi dirkalniki, tekmuje v razredu RC4. Po 17 hitrostnih preizkušnjah je skupno na 42. mestu, medtem ko je Boris Požeg (Ford Fiesta rally3) na 44. mestu. Cilj dirke bo v nedeljo popoldne v Kumrovcu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.