Drugi športi

Neverjetna tekma v Celju, pivovarji na koncu do novega remija v Ligi prvakov

Celje, 27. 11. 2016 20.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v osmem krogu evropske Lige prvakov v domačem Zlatorogu remizirali z beloruskim Meškovom iz Bresta na neverjetnem obračunu, ki je na koncu domačemu taboru prinesel novo delitev točk (36:36).

Celjani so bili bližje zmagi, a so se morali na koncu zadovoljiti z remijem.
Celjani so bili bližje zmagi, a so se morali na koncu zadovoljiti z remijem. FOTO: SEHA

Celjski rokometaši so v dveh zaporednih obračunih z beloruskimi prvaki osvojili dve točki, po neodločenem izidu v Brestu so se tudi na drugi tekmi v Celju razšli z remijem. Slovenski prvaki so bili že na robu poraza, saj so šest minut pred koncem zaostajali za štiri gole, navzlic temu pa so nevtralizirali visok zaostanek in z golom Blaža Janca 14 sekund pred koncem tekme celo povedli na 36:35, zmago pa jim je v izdihljajih tekme ukradel Ljubo Vukić, ki je dosegel izenačujoči gol. Slovenski prvak je na dosedanjih osmih tekmah zbral pet točk, pred tem je premagal hrvaški Zagreb in remiziral s švedskim Kristianstadom in dvakrat z Meškovom ter izgubil proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, nemškemu Rhein Neckar-Löwnu, poljskim Kielcam in madžarskemu Picku Szegedu. V prihodnjem krogu se bo v gosteh pomeril z madžarskim podprvakom iz Szegeda, kjer igrajo Staš Skube, Mario Šoštarič in Matej Gaber, tekma pa se bo v soboto, 3. decembra, pričela ob 18.45. Na obračunu v Zlatorogu so oboji skušali uveljaviti svoje prednosti, Celjani so se zanašali na svojo hitrost, njihovi tekmeci iz Bresta pa na višino in moč. Oboji so več pozornosti namenili napadu, kar 35 zadetkov v prvi polovici tekme zgovorno priča o tem. Do 13. minute je bila tekma izenačena (8:8), po dolgem času je svoje zvezdne trenutke doživel Borut Mačkovšek, ki je v uvodnih enajstih minutah dosegel štiri gole, nato pa se ni več vpisal med strelce.

Izključitev Mihe Zarabca je nekoliko oslabila celjsko ekipo, ki je v 15. minuti zaostala za dva gola (8:10), v naslednjih treh minutah pa naredila delni izid 3:0 in prešla v vodstvo (11:10). Celjani so dobro odbili prvi beloruski napad, še bolje pa drugega, po zaostanku 13:15 v 26. minuti so do konca polčasa - največ zaslug za to ima Blaž Janc - polčas zaključili s prednostjo gola (18:17). Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so sijajno odprli drugo polovico tekme in si v četrti minuti nadaljevanja prvič na dvoboju priigrali tri gole prednosti (22:19), nato pa vidno popustili, kar so njihovi tekmeci izkoristili in v 42. minuti izenačili na 26:26, tri minute kasneje pa gostitelje pahnili v zaostanek dveh golov (27:29). Celjska klop je nemudoma zahtevala minuto odmora, kakovostnega premika pa ni bilo. Le minuto zatem je domača ekipa ostala brez pomembnega obrambnega člena Povilasa Babarskasa, ki je prejel rdeči karton, v 50. minuti pa zaostala za tri gole (28:31). V teh trenutkih so slovenski prvaki naredili kopico napak, med drugim niso izkoristili niti treh igralcev več na igrišču, gosti pa so na krilih bravuroznih obramb Ivana Pešića iz minute v minuto delovali vse bolj zanesljivo in si v 54. minuti priigrali vodstvo štirih golov (33:29). A Celjani se niso predali, navkljub izključitvi Žige Mlakarja so zaigrali naravnost sijajno in v 59. minuti po goli Kristijana Bećirija tekmo postavili v začetno izhodišče (34:34). Po golih Simona Razgorja in Janca so celo povišali na 36:35, za goste pa je izenačujoči gol prispeval Vukić. V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Razgor in Janc, oba sta dosegla po devet golov.

Izid 8. kroga Lige prvakov:

Celje Pivovarna Laško ‒ Brest 36:36 (18:17)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Malus, Babarskas, Janc 9, Razgor 9, Suholežnik, Marguč, Poteko 2, Zarabec 5, Kodrin 1, Fižuleto, Mačkovšek 4, Mlakar 1, Žvižej 3, Bečiri 2.

Meškov Brest: Pešić, Rutenka 1, Babičev 1, Krištopans 5, Jurinok 1, Nikulenko 1, Stojković 6, Tjumencev 5, Atman, Šumak, Vukić 3, Prodanović, Mijatović, Ostruško 8, Jamali 4, Šilović 1.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maajde
27. 11. 2016 20.30
+2
Saj sem se komaj prebil skozi članek. Vse kar ste napisali in analizirali je najbrž res. Škoda ker nisem gledal