Drugi športi

Njenega začetnega udarca se ne da ubraniti

New York, 21. 05. 2015 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Začetni udarec Serene Williams ni le strah in trepet za njene konkurentke. Tehnična dovršenost servisa, moč in raznolikost navdušujejo ves teniški svet, tako moške kot ženske. Hvalospeve ji pojeta tudi Roger Federer in legendarna Steffi Graf.

33-letna Serena Williams bo na Odprtem prvenstvu Francije lovila že svoj 20 grand slam naslov v karieri. Ključ njenega uspeha je zagotovo njen začetni udarec, so prepričani številni velemojstri in velemojstrice teniškega sveta. ’’To je trenutno najmočnejše orožje v teniškem svetu, zagotovo. Menim celo, da je to najmočnejše orožje, kot ga je kdajkoli kdo imel v športu. Njen servis je fenomenalen. Ustvari neverjetno silo, moč. Hkrati pa je izredno raznolik,’’ se je o izjemnih sposobnostih Williamsove razgovorila legendarna nemška teniška igralka Steffi Graf, ki je kar 22-krat slavila v finalu turnirja za grand slam.

Serena Williams je s svojim servisom strah in trepet na igriščih.
Serena Williams je s svojim servisom strah in trepet na igriščih. FOTO: Reuters
A ne gre le za hitrost. Najhitrejši servis, ki so ga izmerili Američanki je bil sicer 207,0 km/h, kar jo uvršča na tretje mesto lestvice izvajalk najhitrejših servisov. Pred njo sta njena sestra Venus Williams z 207,6 km/h hitrim servisom in vodilna nemška teniška igralka Sabine Lisicki, ki je lani na turnirju v Stanfordu servirala s hitrostjo 210,8 km/h.

Tudi Roger Federer je nad Američanko navdušen. ’’Njen servis je neverjeten, udarja pa ga z izjemno lahkoto. To imaš v sebi, ali pa nimaš, ne da se pridobiti s treningom. Serena pa je pri tem izjemno dosledna, kar ni enostavno. Ko udarjaš z vso močjo, se lahko hitro spremeni, s čimer pa ona nima težav. Tudi njen drugi servis je dober, kar je v ženskem tenisu izjemna prednost,’’ je za ESPN povedal najboljši švicarski teniški igralec.

Američankin začetni udarec hvalijo vsi, tako moški kot ženske.
Američankin začetni udarec hvalijo vsi, tako moški kot ženske. FOTO: Reuters

’’Servis je Sereno rešil že v številnih obračunih. Njen udarec je takšen, da žoge nikakor ne moreš zadeti z loparjem,’’ sive lase Williamsova povzroča tudi konkurentki Rusinji Mariji Šarapovi. Tudi Danka Caroline Wozniacki ima s servisom Američanke številne težave, saj nikoli ne ve, kam bo servirala. ’’Pri igralkah hitro prepoznaš vzorec serviranja, a Serena je nepredvidljiva. Če pa ugotoviš, kam bo servirala, pa je servis tako hiter, da se ga ne da vrniti,’’ je povedala trenutno peta igralka na WTA lestvici. ’’Ko sem imela na turnirju zaključno žogo, je Williamsova zadela neubranljiv servis, komaj sem videla žogico. Pri njej ne gre le za to, da dobro servira, temveč ji to uspeva tudi v ključnih trenutkih. To je njena največja prednost,’’ je svoje izkušnje opisala dvakratna zmagovalka turnirja za grand slam Rusinja Svetlana Kuznetsova.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

felix59 drugič
21. 05. 2015 19.06
-5
Lahko , da odlično igra tenis , ampak jajca pa ne zna skuhat !
mkug5g
21. 05. 2015 17.26
+2
sportko47
22. 05. 2015 00.52
+1
MesOjediPinGvin
22. 05. 2015 06.06
+1