Drugi športi

Nole cilja na zlato kolajno na olimpijskih igrah v Riu

Šanghaj, 13. 10. 2015 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković, ki trenutno igra na turnirju ATP v Šanghaju, je izjavil, da je eden njegovih glavnih ciljev v prihodnjem letu zlata medalja na olimpijskih igrah v Rio de Janieru. Na olimpijskih igrah je do zdaj osvojil bronasto medaljo v Pekingu leta 2008.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: Reuters

Čeprav sezone še ni konec, je Novak Đoković že začel z načrtovanjem urnika za prihodnjo, v kateri bodo na sporedu tudi olimpijske igre v Braziliji. "Vsi športniki komaj čakajo na nastop na olimpijskih igrah in tudi sam nisem nobena izjema. Resnično si želim, da bi bil del srbske olimpijske ekipe," je dejal Đoković, ki je do olimpijske medalje prišel pred sedmimi leti, ko je bil v Pekingu tretji. Na olimpijskih igrah v Londonu je ostal celo brez nje, saj je v polfinalu moral priznati premoč Britanca Andyja Murrayja, ki je pozneje osvojil zlato medaljo, v boju za tretje mesto pa je bil boljši od trenutno prvega igralca sveta še Argentinec Juan Martin del Potro.

"Olimpijske igre so zagotovo eden največjih ciljev v prihodnjem letu, tako kot tudi medalja na njih. Če bo treba, bom izpustil celo igranje v Davisovem pokalu, ki je zame prav tako zelo pomembno, saj gre za edino uradno ekipno tekmovanje v našem športu, toda če izbiram med njim in olimpijskimi igrami, je jasno, kaj je na prvem mestu," je še poudaril Đoković.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aSeTiJo?eš
13. 10. 2015 22.10
+0
Novak sad izživlja nad celo ATP karavano!
rambek
13. 10. 2015 19.11
A 2012 ga ni bilo?
MM?
13. 10. 2015 17.13
Zdaj ko je Nadal malo opešal (tudi na pesku), ima odprto avtocesto. Edino poškodba mu lahko odvzame zlato, no pa mogoče Stan, če bo spet v življenjski formi.
nebi
13. 10. 2015 18.32
+0
Tukaj je še nekaj mladih igralcev, ki napredujejo.