Drugi športi

Nov mejnik slovenskega MMA-ja: Kosednar na megaspektaklu v Riu de Janeiru: 'Tja ne grem kot turist'

Rio de Janeiro, 25. 10. 2016 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski MMA borec Bojan Kosednar je dobil novo veliko priložnost za dokazovanje. 4. novembra se bo v brazilskem Riu de Janeiru na spektaklu borilnih veščin Fight2Night pomeril z Williamom Patolinom. Borba večera bo med domačinom Thiagom Silvo in Rameaujem Thierryjem Sokoudjouem.

Brazilec William Patolino se lahko pohvali s tem, da je v preteklosti že boksal na štirih borbah pod organizacijo UFC. Poleg tega se lahko pohvali s tem, da je finalist šova The Ultimate Fighter: Brazil 2. Bojan Kosednar 'Želva' se je na dogodek prebil kot rezerva, potem ko je borbo odpovedal Novozelandec Dylan Andrews. Vsekakor gre za nov mejnik za slovenski MMA.  

"Tja ne grem kot turist, pogledat Brazilijo, pobrat denar in domov. Tja grem zmagat,'' je v pogovoru za 24ur.com povedal Kosednar, ki pravi, da mu je nekdo od tam zgoraj poslal novo priložnost, da pokaže še kanček več, ki je manjkal na borbi v Tokiu leta 2008. Takrat je izgubil po točkah, zaradi česar si je očital, da je bil premalo agresiven. "Hvaležen sem za novo priložnost. Toliko let sem čakal na to, počasi sem že obupal, da bo prišla. Hvala mojemu agentu in prijatelju, ki sta mi omogočila takšno borbo," je še dodal Želva. Malo ga skrbi, ker se bo boril v velterski kategoriji, sam pa se je nazadnje pripravljal za lahko kategorijo. "Časa za priprave ni bilo veliko. Če bi mi ponudili kateri koli drug klub, ne bi sprejel, takšni priložnosti pa nisem mogel reči ne. A ne glede na časovno stisko, sem v neki solidni tekmovalni formi," je obrazložil 33-letnik, ki verjame, da ga bo ta borba definirala za celo življenje. "Po koncu kariere verjamem, da bo ta tista borba, ki me bo zaznamovala. Krvavo bo,'' je zaključil Kosednar. 

Želva napoveduje zmago v Riu, a se obenem zaveda, da ga čaka zelo zahteven nasprotnik.
Želva napoveduje zmago v Riu, a se obenem zaveda, da ga čaka zelo zahteven nasprotnik. FOTO: osebni arhiv
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Baletka
07. 11. 2016 15.21
prou najdt sm mogu ta članek.. očitno mojih komentarjev, da bo elva zgubu z knockoutom, ni več.. se je pa zgodilo ravno to.. ževla zgubu z KO.. definitivno ni pokazal nič omembe vrednega..
Našvasan_zob
25. 10. 2016 19.18
+7
Oh.. vso srečo Kosa!.. Patolino ni švoh... Kokr sm ga gledu v UFC ma nast stand up...