Drugi športi

Nov uspeh serijske zmagovalke Garnbretove, tokrat zmaga v Brianconu

Briancon, 29. 07. 2017 22.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je zmagovalka tekme svetovnega pokala v težavnosti v francoskem Brianconu. V finalu je premagala Belgijko Anak Verhoeven, tretje mesto je osvojila Japonka Jain Kim.

V Brianconu je v finalu nastopila še ena Slovenka, in sicer Mina Markovič, ki pa je po napaki sredi stene na koncu pristala na osmem mestu. Za Garnbretovo je to tretja zmaga v tej disciplini v sezoni po švicarskem Villarsu in Chamonixu pred 14 dnevi. Garnbretova je nadaljevala tam, kjer je pred dvema tednoma končala: na vrhu. Tako kot v bližnjem Chamonixu je bila najboljša, v Brianconu pa je na vrhu zmagovalnih stopničk zamenjala Domna Škofica, ki je tam slavil lani, letos pa le za malenkost ostal brez možnosti za ubranitev zmage. V petkovem polfinalu so tri plezalke prišle do vrha smeri, ob Garnbretovi še Korejka Kim Jain ter Belgijka Anak Verhoeven. Peti dosežek polfinala pa je imela Markovičeva.

Janja Garnbret je zmagala še tretjič v tej sezoni v težavnostni disciplini.
Janja Garnbret je zmagala še tretjič v tej sezoni v težavnostni disciplini. FOTO: Manca Čujež

Iste tri tekmovalke so krojile tudi vrh v današnjem finalu. Prav na vrh smeri sicer ni prišla nobena, je pa Slovenka priplezala do višine 39+. Za en oprimek je premagala Verhoevnovo, Korejka je prišla do 36+.

Tekmo je sicer oviral tudi močan dež, zaradi česar se je začela s polurno zamudo, a najboljše plezalke in plezalci kljub nekoliko bolj spolzki podlagi niso imeli večjih težav. Najboljša slovenska plezalka te sezone je tako na tekmah svetovnega pokala še enkrat potrdila premoč, potem ko je na evropskem prvenstvu v italijanskem Campitellu ostala na četrtem mestu, pred Brianconom pa je bila še v Vroclavu na svetovnih igrah neolimpijskih športov in tudi tam končala na zmagovalnem odru z drugim mestom (Domen Škofic in Mina Markovič sta bila peti oziroma sedma).

Pri moških je v finalu - slovenskih predstavnikov med osmerico ni bilo, Domen Škofic pa je v petkovem polfinalu z devetim mestom le za eno mesto zgrešil današnji odločilni boj - za navdušenje domačih navijačev poskrbel Romain Desgranges, najboljši že v polfinalu, za domačinom sta ostala Kanadčan Sean McColl in Italijan Stefano Ghisolfi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.