Drugi športi

Obeta se boksarski spektakel: Kličko proti neporaženemu Furyju

Hamburg, 08. 07. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ukrajinski boksar Vladimir Kličko, ki je v dvobojih v svoji bogati karieri vpisal 64 zmag, 54 s k.o. in le tri poraze, je naslednji veliki "spopad" napovedal za 24. oktobra v nemškem Düsseldorfu.

Vladimir Kličko bo takrat skušal proti še neporaženemu Britancu Tysonu Furyju (24 zmag, 18 s k. o.) ubraniti naslove svetovnega prvaka v težki kategoriji po treh različicah IBF, WBA in WBO. Izzivalec 39-letnega Klička je 26-letni Britanec, ki je prek Twitterja že sporočil, da komaj čaka dvoboj, ki bo po njegovem mnenju "najboljši dvoboj v zgodovini dvobojev v težki kategoriji". Ob tem je dodal, da bi rad zmagal s knokavtom. Kličko je nazadnje aprila premagal Američana Bryanta Jenningsa, Britanec iz Manchestra pa je zadnjo zmago slavil nad Romunom Christianom Hammerjem.

Vladimir Kličko in Bryant Jennings
Vladimir Kličko in Bryant Jennings FOTO: Reuters
Zanimivo, da Kličko, ki se ga drži sloves velikana, ne bo orjak v dvoboju z mlajšim, 206 centimetrov visokim in težjim nasprotnikom, ki je od Klička višji osem centimetrov. "Tik pred licitacijo smo dosegli dogovor s Furyjevim taborom. Mislim, da smo dosegli dogovor v zadovoljstvo obeh strani. Zdaj nas čaka še promocija tega dvoboja, ki bo res velik. To bo veličasten dvoboj, največji v težki kategoriji," je za ameriško medijsko hišo ESPN sporočil Kličko, potem ko sta Ukrajinčev promotor K2 in Furyjev Mick Hennessy tik pred zdajci uspešno sklenila več tednov trajajoča pogajanja.

Pasica Boks Chagaev vs. Pianeta
Pasica Boks Chagaev vs. Pianeta FOTO:

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BrezimenkoKajtebrigovic
10. 07. 2015 11.39
+4
Mike Tyson v zlatih časih bi brata Kličko zbou v prvi rundi !!! Ne pomaga ti long distance fight, ko ti pride žvau Tyson not pa te zalima, kot bi te vlak povozil..
Ernest Mrzel
08. 07. 2015 12.26
+1
Hm, upam da jih Fury dobi po*, ker ima že tako neokusne pripombe v vseh intervjujih čez vse boksarje, da joj... podobno brihten je bil tudi Haye, potem pa ni imel v ringu za burek.. Po Wilderju pa Klitsckotu ostane samo še Anthony Joshua, če bodo mladeniča \"spustili\" zraven h koritu..
mikeTHEbike
08. 07. 2015 08.43
+4
Najboljsi dvoboj v teski kategoriji??? A se hecajo tile promotorji?
xRayx
08. 07. 2015 08.31
+0
Ko boksa Kličko je vedno spektakel! :D
[Ace]
08. 07. 2015 09.46
-2
Spektatel ali bo naslednji dvoboj bolj dolgočasen kot predhodnji :D
bus303
08. 07. 2015 08.15
+5
Kličko Kralj!
Eric Flat
08. 07. 2015 08.09
+4
Stavim na Klička, imam veliko spoštovanje do bratov Kličko. P.S. priporočam ogled dokumentarnega filma "Klichko" :-)
ochi
08. 07. 2015 07.41
-3
Klicko gre v pokoj, rabijo novega fronrmena.
Boba Natale
08. 07. 2015 07.10
+15
že vidim, kako se bodo usuli komentarji haterjev o nameščanju dvobojev, drugorazrednih nasprotnikih in v zadnjem obupanem poskusu, da bi brata Kličko razbil Tyson. Fury je ob Wilderju še zadnji resen kandidat, ki ga brata Kličko ŠE nista premagala. Vse ostalo je več ali manj že padlo. Gobezdanje ameriških silakov je utelešenje načina boksanja za katerega imata Klička uspešen recept. Premišljeno long distance boksanje, ko izčrpavaš nasprotnika. Tyson je redko boksal čez drugo rundo in v večini dvobojev, ki so šli malo dlje, je imel težave. Če torej zdaj pade Fury in pride nato še Wilder (pa vprašanje, če bo sploh še obdržal naslov)... bo lahko še Wlad brez dvoma med največje v zgodovini boksa...
Hachi
08. 07. 2015 09.51
+3
moje mnenje: boksanje Klickov je tak, kot bi tri dni seksal, pa ti ne bi nikoli prislo. Tyson je bil ravno zato takopriljubljen, ker je prisel v ring po fight, ne pa po predigro. če si se prisel tepsti, potem se tudi daj. seveda je vse dovoljeno in vsak ima svojo taktiko, kar je tudi njegova pravica. nic drugace ni igrala nogometa Barca. 1000 podaj, da so spravili 2 strela na gol. koncno so v letosnji sezoni to spremenili in postali bolj konkretni. meni sta Klicka enostavno tako dolgocasna, neatraktivna in neaktivna, da se med njunimi fighti bolj bojujem s spancem, kot se onadva v ringu.
Seljako1899
08. 07. 2015 11.28
+0
Drži se ti kelsija in bunkerinhota pojma nimaš tip neki nakladaš pa nič ne poveš...Tko kot je španski nogomet učinkovit zadnja leta tako sta brata učinkovita vsaj zadnje desetletje v boksu tko pač je sprejmeš ali ne, atraktivna ali ne postavla sta mejnike kateri ne bodo porušeni še dolgo...Wladimir lovi še Joe Luisa za rekord borca kateri je najdlje držal naslov najboljšega težkaša in potem je to to...Za moje pojme pa tudi koliko berem in spremljam boksarski svet vidim da več ali manj večina strokovnjakov in športnih novinarjev misli isto da sta daleč najboljša in najinteligentnejša borca kar jih je boksarski svet imel...Primerjat pa Wladimirja in Tysona je pa naravnost smešno Wladimir ma naslov že 9 let Tyson ga je imel 3 leta. Wladimir ima 18 obramb naslova Tyson jih je imel 9...Tyson ni bil slab borec ampak je bil definitivno napihnjen iz strani Don Kinga kateri ga je nakoncu tud sam uniču...Če pogledamo realno je Tyson veliko veliko slabša kopija Lennoxa...Lennox je bil vrhunski dog fighter in pa na splošno velik športnik in velik človek za razliko od tysona k vsi vemo kaj in kako gre zgodba dalje...
Hachi
08. 07. 2015 11.54
+2
Seljak, lepo bi bilo, ce bi enkrat zacel normalno, spostljivo komunicirati, ker taki kot si ti, meceta slabo luc na tiste normalne navijace Barce.