Drugi športi

Odbojkarji ACH Volleyja izenačili izid v finalu

Murska Sobota, 09. 04. 2014 18.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarji ACH Volleyja so v drugi tekmi finala 1. DOL za moške v Murski Soboti premagali Panvito Pomgrad s 3:0 (10, 14, 23) in izid v zmagah izenačili na 1:1. Andrej Flajs je bil najučinkovitejši igralec tekme.

Finale slovenskega odbojkarskega finala se igra na tri zmage, trenutno je stanje izenačeno (1:1). Prvo tekmo v Ljubljani so presenetljivo dobili igralci Panvite Pomgrad (3:2), na drugi tekmi v gosteh v Murski Soboti pa je bila zanesljiva ekipa ACH Volley (3:0). Slavili so po dobri uri igre, igralce iz Murske Sobote pa so povsem onemogočili z agresivno igro, tekmo so imeli pod nadzorom vse od prve točke. Zasedba Luke Slabeta je namreč že pri prvem tehničnem odmoru vodila z 8:1 in nato zgolj še višala razliko. Bledi Sobočani so na koncu v uvodnem nizu zmogli vsega deset točk. Domačini so v prvem nizu povsem odpovedali. Gostje so jih nadigrali tako z začetnim udarcem kot z raznovrstnejšim napadom in ko je za povrh svoje opravil še neprebojni ljubljanski blok, je bilo prvega niza konec. Z uspešnim napadom ga je zaključil ljubljanski korektor Jan Pokeršnik. V uvodnem nizu je sicer pri gostih daleč največ točk prispeval nezaustavljivi kapetan Andrej Flajs, ki je na mestu sprejemalca za razliko od prve tekme zamenjal Matijo Pleška.

Drugi niz je bil nato za odtenek bolj izenačen. Tekmeca sta bila poravnana vse do izida 7:7, prej so celo vodili domačini, nato pa so Ljubljančani prestavili v višjo prestavo in razigrani Jan Pokeršnik je postal nerešljiva uganka za murskosoboške odbojkarje. Ko so gostje ustavili oba domača sprejemalca, Andreja Tota in Dejana Pelemiša, ki sta skupaj v drugem nizu prispevala vsega dve točki, je bilo jasno, da bo tudi drugi niz osvojil ACH. Zadnji, tretji niz je bil tako še najbolj izenačen. Tekmeca sta se vseskozi izmenjavala v vodstvu, pri čemer se nobenemu ni uspelo odlepiti za več kot dve točki. Prvi tehnični odmor so tako za točko dobili domačini, drugega pa nato za točko še gostje. Slednji so si šele v tretjem nizu privoščili nekaj napak, ki pa niso bile usodne. Dotlej so namreč igrali praktično brezhibno, kapetan Andrej Flajs je ekipi vrnil prepotrebno mirnost in samozavest, Sobočani pa so bili na domačem parketu tokrat povsem nadigrani. Luka Slabe je obračun proti Sobočanom, ki imajo za kakovostne zamenjave prešibak kader, odigral praktično brez menjav. Zadnjo točko na srečanju pa je za minimalno razliko in maksimalno zmago s 3:0 v nizih prispeval Flajs, ki je bil s 16 doseženimi točkami tudi najučinkovitejši igralec na tekmi.

Izid v finalu odbojkarskega državnega prvenstva je izenačen.
Izid v finalu odbojkarskega državnega prvenstva je izenačen. FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Panvita Pomgrad - ACH Volley 0:3 (-10, -14, -23)
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.