Drugi športi

Odbojkarji se pripravljajo na EP: Zreli smo za četrtfinale, morda polfinale ...

Kranjska Gora, 02. 09. 2015 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarska reprezentanca je začela priprave na oktobrsko EP v Bolgariji in Italiji. Slovenski selektor Andrea Giani je v Kranjski Gori zbral 13 odbojkarjev.

Odbojkarje, za katerimi je izjemno uspešen nastop v evropski ligi, v kateri so nanizali kar dvanajst zmag in si obenem priigrali tudi nastop v svetovni ligi, zdaj čaka še evropsko prvenstvo, na katerem bodo v skupini C v Varni zaigrali proti Belorusom, s katerimi so se dvakrat pomerili v letošnji evropski ligi, proti aktualnim svetovnim prvakom Poljakom ter Belgijcem, ki bodo v prihodnji sezoni igrali v elitni skupini svetovne lige. Italijanski strateg na slovenski klopi Andrea Giani bo v Bolgarijo odpeljal štirinajst odbojkarjev, na pripravah pa jih ima za zdaj na voljo trinajst, in sicer Dejana Vinčića, Gregorja Ropreta, Tineta Urnauta, Alena Šketa, Jana Pokeršnika, Jana Klobučarja, Alena Pajenka, Uroša Pavlovića, Janija Kovačiča in Mitjo Gasparinija, v izbrano vrsto pa se je po poškodbi roke vrnil Danijel Koncilja. Prvič v letošnji sezoni se je ekipi priključil Matevž Kamnik, ki se po operaciji kolena vrača na parket, Miha Plot pa je zamenjal Klemna Hribarja, ki se je moral zaradi službenih obveznosti reprezentančnemu dresu za zdaj odpovedati. Na prvem treningu je manjkal Klemen Čebulj, Jan Kozamernik in Tonček Štern pa se z mladinsko reprezentanco pripravljata na septembrsko svetovno prvenstvo.

Slovenski odbojkarji imajo na EP kar visoke cilje.
Slovenski odbojkarji imajo na EP kar visoke cilje. FOTO: CEV

Nekoliko spremenjen je tudi strokovni štab, saj bosta selektorju namesto Mattea DeCecca, ki bo ob Gianijevi odsotnosti vodil treninge italijanskega prvoligaša Verone, ter Gašperja Ribiča, ki vodi slovenske prvakinje, kamniški Calcit, pomagala eden od članov strokovnega vodstva Verone Giorgio Bissoli in nekdanji slovenski reprezentant Samo Miklavc. Z reprezentanco bodo še naprej sodelovali statistik Roberto Ciamarra, kondicijski trener Oscar Berti in fizioterapevt Marko Macuh. Slovenski odbojkarji, ki so imeli po zaključnem turnirju evropske lige v Walbryzchu na voljo dva tedna za počitek, so za nadaljnje delo zelo motivirani, ne skrivajo pa tudi želja in ciljev, ki so si jih zadali za nastop na evropskem prvenstvu. "V teh štirinajstih dneh smo se vsi zelo dobro spočili. Veseli smo, da sta se nam pridružila Danijel in Matevž, ki bosta dodatna moč naše ekipe, enako tudi Miha. Čakajo nas kakovostne priprave in prepričan sem, da bomo na evropsko prvenstvo odšli v dobri formi. V Bolgarijo odhajamo po več, kot smo pokazali na dosedanjih prvenstvih. Iz skupine se želimo prebiti v izločilne boje. Vse, kar bo več, so že bolj želje kot cilji. Mislim pa, da je naša ekipa zrela vsaj za kakšen četrtfinale, morda celo za polfinale," je dejal Gregor Ropret. Prvo tekmo bodo Slovenci odigrali 9. septembra, ko bodo v Ljubljani gostovali Brazilci, trenutno najboljša reprezentanca sveta, sicer pa večkratni svetovni in olimpijski prvaki.

Odbojkarji se bodo v Kranjski Gori pripravljali do 5. septembra, po dnevu odmora pa se bodo zbrali v Ljubljani, kjer bodo ostali do 12. septembra.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.