Drugi športi

VIDEO: Ogier ostaja v vodstvu, Kubica še enkrat v grmovje

Cardiff, 16. 11. 2013 18.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na zadnjem reliju sezone v Walesu je po predzadnji etapi v vodstvu novi svetovni prvak Francoz Sebastien Ogier, ki ima 20 sekund naskoka pred moštvenim kolegom Fincem Jari-Mattijem Latvalo. Tretji je Belgijec Thierry Neuville z minuto in 14 sekundami zaostanka.

Reli po Walesu, zadnja od 13 dirk svetovnega prvenstva 2013, se bo končal v nedeljo z zadnjimi šestimi hitrostnimi preizkušnjami. Sebastien Ogier je dobil osem letošnjih dirk, naslov prvaka pa si je zagotovil že pred koncem sezone. Doslej je zbral že 265 točk, na reliju v okolici Deesida pa se za skupno drugo mesto še borita Thierry Neuville in Jari-Matti Latvala. Po predzadnji dirki je v boljšem položaju Belgijec s 158 točkami, Finec jih ima 144.

Ogier je letos na prestolu SP v reliju nasledil rojaka Sebastiena Loeba, z devetimi zaporednimi naslovi najuspešnejšega dirkača v zgodovini SP, ki se je letos udeležil le nekaj dirk s Citroenovo tovarniško ekipo, prihodnje leto pa se bo preselil v tekmovanje WTCC. "Vesel sem, da sem ubranil prednost. Do cilja pa je še veliko kilometrov," je bil po končani etapi še nekoliko previden Ogier.

Robert Kubica
Robert Kubica FOTO:

Precej slabo se je valižanski reli končal za Citroenovega dirkača, nekdanjega voznika formule 1 Roberta Kubico. Poljak je namreč prvič dobil priložnost, da vozi kot tovarniški dirkač, a je kar dvakrat odstopil, obakrat pa tudi poskrbel, da so imeli njegovi mehaniki veliko dela. Najprej se je v petek v četrtem "brzincu" uštel pri zaviranju in zletel s ceste, avto pa je pristal na strehi. Dirkač in njegov novi sovoznik Michel Ferrara sta ostala nepoškodovana, po pravilih tekmovanja sta lahko znova startala danes, a nista prišla daleč. V 11. preizkušnji je namreč prišlo do nesporazuma v komunikaciji med voznikom in sovoznikom, posledica pa je bil nov izlet s ceste in nov odstop. "Na mestu, kjer bi moral zavirati, sem imel še polno hitrost. Skušal sem ukrepati, a je bilo že prepozno. Takšne stvari se pač zgodijo, zame pa je bil nastop še težji, ker sem startal z novim sovoznikom," je po drugem odstopu dejal Kubica in priznal, da v nedeljo najverjetneje le ne bo poskusil startati še tretjič.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.