Drugi športi

OP Avstralije: ob Đokoviću in Federerju v polfinalu še Murray in Raonić

Melbourne, 27. 01. 2016 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po Srbu Novaku Đokoviću in Švicarju Rogerju Federerju, se je v polfinale teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu uspelo prebiti še Britancu Andyju Murrayju in Kanadčanu Milošu Raoniću. Na ženskem delu turnirja sta si polfinale zagotovili Nemka Angelique Kerber in Britanka Johana Konta.

Andy Murray
Andy Murray FOTO: Reuters
Drugi nosilec Andy Murray je v četrtfinalu s 6:3, 6:7 (5), 6:2 in 6:3 ugnal osmega nosilca, Španca Davida Ferrerja. "To, da je bila streha nad igriščem zaprta, je malce olajšalo vse skupaj, lažje je bilo vračati udarce. Proti Ferrerju moraš imeti dober 'return', saj je zelo natančen. Sam pa rad igram v dvorani, saj sem odraščal na Škotskem," je dejal Murray in dodal: "Bil je brutalen dvoboj z veliko dolgimi točkami v drugem in tretjem nizu, toda dobro sem se držal." V polfinalu ga čaka 13. nosilec Miloš Raonić, ki je izločil Francozoma Gaela Monfilsa, 23. nosilca, s 6:3, 3:6, 6:3 in 6:4. "Pred mano je velik izziv. Izziv, za katerega moram sam najti rešitev. Čaka me dober, težak dvoboj, dal bom vse od sebe in upam, da bom izkoristil to priložnost," je dejal 25-letni Kanadčan.

V posamični ženski konkurenci pa je sedmopostavljena Angelique Kerber s 6:3 in 7:5 odpravila dvakratno prvakinjo, Belorusinjo Viktorijo Azarenka, ki je izgubila sploh prvi dvoboj proti Kerberjevi, pred tem jih je dobila šest. Toda zgodovina Nemke, ki v Melbournu še ni prišla tako daleč na turnirju, ni zanimala. "Tega ne morem opisati z besedami. Izjemno sem vesela, da sem jo prvič premagala. Poskusila sem dobro igrati vse od začetka, dobro sem se gibala in bila bolj agresivna kot v zadnjih dveh dvobojih z Viktorijo," je pojasnila Kerberjeva.

Miloš Raonić
Miloš Raonić FOTO: AP

V Avstraliji rojena Johana Konta, ki bo prvič zaigrala v polfinalu grand slama, pa je s 6:4 in 6:1 porazila Kitajko Shuai Zhang in tako pripomogla k britanskemu uspehu na turnirju. Ob Andyju Murrayju in Konti je namreč med moškimi dvojicami v polfinalu še Andyjev brat Jamie. Doslej šele 133. igralka sveta Zhangova pa po porazu ni bila preveč razočarana. "V srcu čutim, kot da bi zmagala. Dobila sem sedem dvobojev, tako da danes niti ni bilo preveč pomembno, ali zmagam ali izgubim. Bom pa skušala nadaljevati dobre igre," je dejala Zhangova. Drugi polfinalni par med dekleti bosta sestavljali prva nosilka, Američanka Serena Williams, in četrtopostavljena Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Pri ženskih dvojicah sta znani prvi finalistki, to sta sedmopostavljeni Čehinji Andrea Hlavackova in Lucie Hradecka, ki sta s 3:6, 6:3 in 6:1 odpravili 15. nosilki, Kitajki Xu Yi Fan in Zheng Saisai.

Izidi:

- moški, četrtfinale:
Andy Murray (VBr/2) - David Ferrer (Špa/8) 6:3, 6:7 (5), 6:2, 6:3;
Miloš Raonić (Kan/13) - Gael Monfils (Fra/23) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4;

- ženske, četrtfinale:
Angelique Kerber (Nem/7) - Viktorija Azarenka (Blr/14) 6:3, 7:5;
Johanna Konta (VBr) - Zhang Shuai (Kit) 6:4, 6:1.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
27. 01. 2016 19.52
Mari je letos veliko boljsi kot lani in je edini, ki lahko ogrozi Noleta ... Seveda mora za to imeti neverjeten dan ...