Drugi športi

OP ZDA: Srebotnikova izgubila v četrtfinalu dvojic

New York, 09. 09. 2015 20.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski teniški igralki Katarini Srebotnik na zadnjem turnirju za grand slam v sezoni ni uspel veliki preboj v predzadnji krog. Srebotnikova je skupaj s francosko partnerko Caroline Garcia izgubila četrtfinale turnirja ženskih dvojic.

Boljši sta bili Nemka Anna-Lena Grönefeld in domačinka Coco Vandeweghe. Slovensko-francoska naveza, ki je v osmini finala odprtega prvenstva ZDA izločila nizozemsko-švedsko navezo Kiki Bertens/Johanna Larsson s 6:7 (4), 7:6 (4) in 7:6 (2), je v četrtfinalu naletela na boljši in podjetnejši tekmici. Nemka in Američanka sta proti petima nosilkama turnirja za grand slam v New Yorku v ženskih dvojicah slavili z izidom 2:0 v nizih s 7:6 (5), 7:5. Prvi niz je trajal 54 minut, drugega pa je bilo konec v 55 minutah.

Srebotnikova je bila še poslednja Slovenka na letošnjem US opnu, z njenim slovesom so se končali tudi slovenski nastopi. V četrtfinalu ženskih dvojic se je poslovila tudi Andreja Klepač, edina Slovenka v konkurenci posameznic Polona Hercog je izpadla v drugem krogu proti Kanadčanki Eugenie Bouchard.

V ženskih dvojicah je sicer le še ena neznanka. Prvi nosilki Švicarka Martina Hingis in Indijka Sania Mirza se bosta za prvo vstopnico v finalu udarili z Italijankama Saro Errani in Flavio Pennetta, sicer krvnicama Klepačeve in Španke Lare Arruabarrene. Grönefeldova in Vandeweghejeva pa bosta tekmici dobili po obračunu ruskega para Kudrjavceva/Pavljučenkova ter avstralsko-kazahstanske naveze Dellacqua/Švedova.

Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik FOTO: Damjan Žibert


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.