Drugi športi

Oplast s suvereno zmago v finale državnega prvenstva v futsalu

Litija, 14. 04. 2015 22.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oplast si je finalni nastop priboril po še tretji zmagi v polfinalu, tokrat so varovanci trenerja Saše Lebana s 5:0 slavili v Litiji. Oplast, ki je Litijo tako odpravil s skupnim izidom 3:2, se bo v finalu meril z Dobovcem Pivovarno Kozel, ki je v prvem polfinalu s 3:0 odpravil RE/MAX Maribor.

Oplast je še enkrat potrdil, da mu ustreza litijska dvorana. V tekmi za biti ali ne biti je vnovič ugnal domačine. To mu je uspelo že lani v finalu 1. SFL (na 5. tekmi) ter v finalu superpokala (september 2014).

Oplast se bo v finalu pomeril z Dobrovcem.
Oplast se bo v finalu pomeril z Dobrovcem. FOTO: Coach

Po rahli terenski premoči so gostje prevzeli hitro vajeti v svoje roke, nagrada za trud in prizadevanja pa je prišla v 15. minuti. Sprva se je zdelo, da je gol dosegel Anže Širok, a so sodniki gol oz. avtogol pripisali Damirju Pertiču. Oplast je odšel na odmor pred skoraj 300 gledalci z minimalno prednostjo in s številnimi zapravljenimi priložnostmi.

Kar ni uspelo gostom iz Kobarida v prvem polčasu, jim je potem v drugem. Širok je v 22. povišal na 0:2, gostitelji pa so potem nadaljevali z igro z igralcem vratarjem v polju. A prave rešitve za razigrani Oplast niso našli. Še več - trener Tomislav Horvat je menjal in iskal pravo četverico, a je ni našel. Oplast je napolnil mrežo ob bučni podpori s tribun ter se vnovič uvrstil v finale. Litija se bo z RE/MAX Mariborom borila za bron.

Izid:
- 1. SFL, polfinale, 5. tekma:
FC Litija - KMN Oplast Kobarid 0:5 (0:1) (2:3 v zmagah)
0:1 Pertič (15./ag), 0:2 Širok (22.), 0:3 Ručna (23.), 0:4 Lenarčič (25.), 0:5 Širok (39.)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.