Drugi športi

Opozorilo Deniću? Rezar z 20 obrambami še drugič zapored vratar kroga …

Istres, 03. 10. 2013 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjski rokometni vratar Aljoša Rezar v novi sezoni blesti v dresu francoskega drugoligaša Istresa. Še drugič zapored je bil namreč izbran v najboljšo sedmerico kroga, proti Billereu pa je zaustavil 20 poskusov igralcev nasprotnega moštva.

Rokometaši francoskega drugoligaša Istresa so v zadnjem prvenstvenem obračunu remizirali, pri čemer pa je bil vnovič eden od junakov slovenski vratar Aljoša Rezar. 30-letnik je namreč v minulem krogu zbral 24 obramb in bil izbran v sedmerico kroga, kljub štirim obrambam manj pa je še enkrat navdušil odgovorne, ki izbirajo najboljše v posameznem krogu.

V tretjem prvenstvenem krogu se je tako drugič zapored prebil med sedem najboljših igralcev kroga, kar mu daje le dodaten motiv za v prihodnje. "Sploh ne vem, kaj naj rečem. Presenečen sem tudi sam, čeprav vem, da v klubu delamo dobro, da imamo ekipo, kjer pomagamo drug drugemu in to prinaša rezultat. Naša igra v obrambi je na zelo dobri ravni, zato jaz oddelam izključno tisto, kar je moja naloga,'' je za 24ur.com povedal celjski rokometni vratar, ki je bil za domači klub vselej preslab, po letih čakanja pa je sklenil, da zaigra v kakšni močnejši ligi.

Aljoša Rezar (desno) je nekoč že nosil dres slovenske izbrane vrste.
Aljoša Rezar (desno) je nekoč že nosil dres slovenske izbrane vrste. FOTO: Damjan Žibert

Začelo se je z Bundesligo, nadaljevalo v francoski drugi ligi, kjer kakovost najboljših moštev ni sporna. Predvsem pa je urejenost znotraj organizacije na najvišji možni ravni. "Vse je tako, kot sem si lahko le želel. Škoda le, da zaradi poškodb ne igramo v popolni postavi. Verjetno bi bili rezultatsko uspešnejši. Kar zadeva rokometno preteklost, Slovenijo in Nemčijo, pa se ne bi vračal nazaj, ampak gledam naprej. Menda je tako najbolje,'' je zaključil celjski čuvaj mreže, ki je z obrambami že navdušil nekatere vodilne predstavnike vidnejših prvoligašev.

Vrnitev v reprezentanco?
"Osredotočen sem na klub, na delo v klubu in doseganje zastavljenih ciljev,'' je jasen Rezar, ko beseda nanese na izbrano vrsto. Zanj je selektor Boris Denić za našo spletno stran še pred časom dejal, da si vratar vsekakor zasluži priložnost v dresu z državnnim grbom. Morda sta prav predstavi s 24 in 20 obrambami tisti, ki ga bosta dokončno prepričali.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kiki hajime
03. 10. 2013 17.31
+2
No ja Škof je pa le Škof. Legenda slovenskega rokometa
madness3
04. 10. 2013 09.54
+1
francosy1
03. 10. 2013 17.24
+11
Mislim, da imamo dovolj kvalitetnih vratarjev, da ne potrebujemo nekoga iz 2. francoske lige. Ko se bo dokazal v močnejših ligah, pa ga naj pokličejo v reprezentanco. Pa naj se zdaj ne vsuje name plaz komentarjev, da je 2. francoska liga močnejša od slovenske, ker ni. Dejstvo je, da naša rokometna liga sploh ni slaba, imamo kar nekaj dobrih klubov, ki imajo predvsem močne mladinske pogone. Ni vse, kar je tuje, boljše.
madness3
04. 10. 2013 10.02
+1
Zadrzi se z izjavami laik. Edini ki dobro dela s podmladkom so celje velenje pa mogoce maribor. To so 3 klubi! Ce bi vedel je rezar branil tudi v nemciji v 1.ligi ki je med najmocnejsimi na svetu poleg spanske!