Drugi športi

Ose pikale, a premalo, da bi padel aktualni prvak lige Seha, Celjani zanesljivo premagali Metalurg

Velenje, 15. 12. 2016 19.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so v regionalni ligi Seha v svoji Rdeči dvorani gostili aktualne prvake tekmovanje, rokometaše Veszprema. Velenjčani so se dolgo časa dobro upirali favoriziranim gostom, ki pa so na koncu vseeno slavili s prepričljivih 31:27. Ose tako ostajajo pri štirih zmagah na dvanajstih tekmah v letošnji izvedbi regionalnega tekmovanja. Celjani so se od domačih gledalcev za letošnje leto poslovili z zmago nad Metalurgom (34:28).

Velenjski rokometaši so (pričakovano) izgubili proti favoriziranim gostom.
Velenjski rokometaši so (pričakovano) izgubili proti favoriziranim gostom. FOTO: RK Gorenje Velenje/Goran Vadlja Kamenjašević

Velenjski rokometaši so se na drugi tekmi tega tedna pomerili z uglednim tekmecem. V Šaleško dolino je prišel madžarski Telekom Veszprem, ena najboljših evropskih ekip in prvak Lige Seha Gazprom v minulih dveh sezonah. Večjih skrivnosti med Velenjčani in rokometaši iz Veszprema pred tekmo ni bilo, saj sta se ekipi na prvi medsebojni tekmi pomerili pred kratkim, konec novembra. Madžarski prvaki so bili tedaj boljši s 36:27. Tudi tokrat je madžarska zasedba upravičila vlogo favorita. Rokometaši Gorenja so priključek z Veszpremom držali le v prvem polčasu, po katerem so na odmor odšli zgolj z dvema goloma zaostanka, ekipi pa sta bili precejšnji del prvega dela tudi poravnani. V prvem polčasu je bil v velenjskem dresu s štirimi goli najboljši Alem Toskić. V drugem delu tekme so se gostje vendarle razigrali, hitro naredili razliko in domačim pobegnili 15:22. Tudi v preostalem delu tekme so gostje vseskozi bežali za šest golov in prišli do že devete zmage v 13 tekmah. Velenjčani so ostali pri štirih ob 12 odigranih tekmah. Najboljši posameznik Velenja je bil nocoj Toskić s sedmimi goli, pri Veszpremu jih je Dragan Gajić prav tako dosegel sedem.

Celjani, Zlatorog za leto 2016, zapustili kot zmagovalci
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so še v torek v Zlatorogu igrali tekmo osmine finala Pokala Slovenije, ko so visoko ugnali Ormož, danes pa jih je že čakala nova domača preizkušnja, tokrat je v goste prišel skopski Metalurg trenerja Lina Červarja, kar je bila hkrati zadnja domača tekma v letu 2016. Z Metalurgom so se pivovarji sicer pomerili že dober mesec dni nazaj, ko so takrat v Skopju po napetem obračunu prišli do zmage s 25:23. Celjani so takrat sicer ves čas nadzirali potek srečanja, imeli tudi prednost +6, Metalurg pa je v drugem polčasu izenačil, a so rokometaši Celja Pivovarne Laško takrat vseeno prišli do zmage.

Blaž Janc je znova blestel, tokrat je nasprotniku 'nasul' osem golov.
Blaž Janc je znova blestel, tokrat je nasprotniku 'nasul' osem golov. FOTO: SEHA

Tudi drevi so bili znova favoriti domači rokometaši, ki pa so se zavedali zahtevnejšega preizkusa, predvsem ker sta se v gostujočo ekipo po poškodbi vrnila pomembna igralca in ker so imeli zgolj en dan časa za pripravo na tekmeca. Celjani so v prvem polčasu upravičili vlogo favorita, a na odmor niso odšli s prav visoko prednostjo. Prvi strelec je bil s sedmimi goli Blaž Janc. V drugem delu so se prebudili gostje, sicer predzadnja ekipa lestvice. Preko Žarka Peševskega so se približali na vsega -1 (19:18), a so nato varovanci Branka Tamšeta spet ujeli svoj ritem. Gostje so izbrali igro brez vratarja, kar se jim v zadnjem delu tekme ni preveč obrestovalo, saj so prejeli kar nekaj golov čez celo igrišče. Celjani so tako naredili razliko in se veselili osme zmage v 14 tekmah, Metalurg pa je v 12 tekmah ostal pri zgolj dveh zmagah. Pri domačih je bil z devetimi goli najboljši Luka Žvižej, medtem ko jih je pri Metalurgu Nemanja Obradović dosegel sedem.

Izida:
Gorenje Velenje - Veszprem 27:31 (12:14)

Celje Pivovarna Laško - Metalurg Skopje 34:28 (17:15)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.