Drugi športi

Ose tudi na Danskem niso pikale in končujejo v Evropi

Koebenhavn, 29. 11. 2015 15.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so na povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF v gosteh izgubili proti danskemu Tvisu Holstebroju s 32: 27 (18:14) in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Matjaž Brumen je pred dnevi postal novi član RK Gorenje Velenje.
Matjaž Brumen je pred dnevi postal novi član RK Gorenje Velenje. FOTO: Damjan Žibert

Velenjska zasedba se je v minuli sezoni uvrstila na zaključni turnir evropskega pokala EHF in v Belinu osvojila končno četrto mesto, v tej sezoni pa jo je "ekspresno" končala in se ni prebila do skupinskega dela drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Pot do osnovnega mednarodnega sezonskega cilja ji je preprečil danski predstavnik iz Holstebroja, slovenski podprvak je proti njemu obakrat ostal praznih rok, po porazu v Rdeči dvorani z 29:25 je danes izgubil še v Gräkjaer Areni s 27:32 in končal svojo sezono na evropskih tleh.

Ose so slabo odprle tekmo, njihova strategija se je zrušila že po pičlih desetih minutah, ko so si priigrale tri gole zaostanka (2:5). V nadaljevanju ni bilo kakovostnih premikov, skandinavski tekmeci so jih vseskozi imeli pod nadzorom - v dvajseti minuti je bilo 7:11 -, velenjski zaostanek pa se do polovice tekme ni spremenil (14:18).

Velenjčani tudi v drugem polčasu niso bili kos tekmecem na nasprotni strani igrišča, gostitelji so na vse njihove poskuse imeli ustrezne in pravočasne odgovore. Svojo prednost so neprestano plemenitili ter rokometašem iz Šaleške doline prizadejale boleč poraz. V velenjski ekipi ni bilo posebej razpoloženega moža, najbolj učinkovit je bil Miloš Božović s šestimi goli, medtem ko sta Nejc Cehte in Staš Skube prispevala po pet zadetkov.

Izid 3. krog pokala EHF:

Holstebro - Gorenje Velenje 32:27 (18:14)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
29. 11. 2015 18.21
Slabo je tole.