Drugi športi

Osmina finala še živi: Celjani slavili na Poljskem

Wisla, 13. 02. 2016 17.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi 11. kroga Lige prvakov v gosteh premagali poljsko Wislo iz Plocka z 31:26. V celjski ekipi je bil na tekmi najbolj učinkovit Blaž Janc z osmimi goli, Miha Zarabec in Žiga Mlakar sta dosegla po sedem zadetkov.

Celjani so nekoliko nepričakovano, a povsem zasluženo slavili na Poljskem, z drugim parom točk v tej sezoni pa imajo še vedno možnosti, da se prebijejo do osmine finala. Tri tekme pred koncem skupinskega dela najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini ima celjska zasedba tri točke zaostanka za Wislo ter štiri za Zagrebom, po današnji zmagi pa jo čakajo še tri tekme. Najprej se bo v prihodnjem krogu v soboto, 20. februarja, v domačem Zlatorogu pomerila z izjemno močnim nemškim Flensburgom-Handewittom, 27. februarja v gosteh s hrvaškim Zagrebom, 5. marca pa bo gostila turški Bešiktaš iz Istanbula. Celjani so na najboljši način odprli tekmo. V četrti minuti so povedli z 2:0, vratar Ivan Gajić, ki je uvodoma nanizal nekaj bravuroznih obramb, pa je prvi zadetek prejel šele v šesti minuti. Telesno inferiorni slovenski prvaki so z gibljivo obrambo povzročili kar veliko težav visokoraslim gostiteljem, v napadu pa so poskušali uveljaviti svojo prednost v hitrosti. Zavoljo tega so naredili tudi kakšno napako več, kar so poljski podprvaki izkoristili in v deseti minuti tekmo postavili v začetno izhodišče (3:3).

Luka Žvižej
Luka Žvižej FOTO: Miro Majcen

Nato je znova nastopilo celjsko obdobje, štiri minute kasneje so znova povišali na dva gola (6:4) in prisilile španskega stratega na poljski klopi Manola Cadenasa, da je zahteval minuto odmora. A ta ni zaustavila njihovega ritma, tri minute kasneje so Celjani z igralcem več na igrišču povišali na 8:5. Izključitev Luke Dobelška je vnesel zastoj v njihove vrste, Poljaki so naredili delni izid 3:0 in izenačili na 8:8. Izbranci Branka Tamšeta so nadaljevali s predstavo toplo-hladno, v 19. minuti so znova povišali na 10:8, minuto kasneje pa si je Dobelšek prislužil še tretjo dvominutno izključitev in sedež na tribuni. Odhod preveč bojevitega Velenjčana v celjski ekipi ni preveč vplival na celjsko igro, v 26. minuti so si priigrali štiri gole prednosti (14:10), na veliki odmor pa odšli s sanjsko prednostjo petih zadetkov (17:12).

Tamšetovi varovanci so v prvem polčasu šokirali Poljake, v drugem pa so jih povsem zasenčili. V prvih šestih minutah so naredili delni izid 4:0 in si priigrali devet golov prednosti (21:12), prvi gol pa prejeli v 37. minuti. Celjani so nadaljevali s poletno predstavo in si v 39. minuti priigrali deset golov zaloge (24:14). V 44. minuti so še vedno imeli prednost desetih golov (28:18), nato pa se jim je malenkostno ustavilo. Španci so v 53. minuti prepolovili zaostanek in znižali na 23:28, v končnici tekme pa so vendarle znova zaigrali preudarno, Gajić je znova zaklenil svoja vrata in dosegli drugo zmago v tej sezoni. Pred tem so premagali Bešiktaš in igrali neodločeno z nemškim Kielom.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Blaž Janc z osmimi goli, Miha Zarabec in Žiga Mlakar sta dosegla po sedem zadetkov.

Izjavi:
Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Odigrali smo eno zares dobro tekmo v obrambi in zaradi tega nam je bilo precej lažje igrati v napadu. Težko je igrati na Poljskem, zato sem vesel, da smo jim vrnili za poraz iz Zlatoroga. Smo šele na začetku poti in vsaka naslednja tekma bo zelo pomembna. Zahvalil bi se našim navijačem Florijanom, ki so nas spodbujali skozi celotno tekmo in pomagali do zmage. Verjamem v poln Zlatorog prihodnji teden in upam, da bomo odigrali še eno tako dobro tekmo. Za Flensburg bo treba še dodati."

Blaž Blagotinšek, igralec Celja Pivovarne Laško: "Res sem ponosen na ekipo, uspelo nam je odigrati odlično tekmo na težkem gostovanju v Orlen Areni. Danes je zmagal ekipni duh, izjemna borba v obrambi, ob tem smo imeli tudi odličnega vratarja, ki nam je zelo pomagal do zmage. Bilo je še nekaj napak, če to izboljšamo še do Flensburga, potem se lahko tudi proti njim nadejamo dobrega rezultata. Z ekipo si resnično želimo polnega Zlatoroga, saj nam bo tako zagotovo lažje. Upam, da je zmaga proti Wisli le prva v nizu pomembnih in velikih zmag. Rad bi se tudi zahvalil našim navijačem, ki so nas prišli spodbujati tako daleč v Plock."

Izid:

Wisla Plock - Celje Pivovarna Laško 26:31 (12:17)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
14. 02. 2016 13.57
+2
rambek
13. 02. 2016 18.10
+8
Koncno. Nekaj dobrega. Ajmo celje.