Drugi športi

Ostojić za 24ur.com: Slovenski klubi v SEHA? Želimo si najboljšega!

Ljubljana, 01. 04. 2015 15.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo regionalne rokometne lige si bo tudi letos močno prizadevalo, da k sodelovanju povabi slovenske klube, ki so bili lani pred vrati SEHA, kasneje pa ostali osredotočeni na državno prvenstvo, pokal in najboljši enega izmed evropskih pokalov.

Slovenski moški klubski rokomet je doživel prvi letošnji vrhunec – zaključni turnir slovenskega pokala. Zmage so se veselili igralci Celja Pivovarne Laško. Celjani so z lovoriko 'odnesli' trenerja velenjskega Gorenja Ivana Vajdla, namesto njega je položaj šefa klubske stroke zasedel Gregor Cvijić, ki je zagovornik trdega dela, predvsem pa ni nikoli veljal kot tisti, ki favorizira posameznike. Na prvem mestu je moštvo in če bo ostal zvest temu, bi lahko bil zaključek državnega prvenstva zelo zanimiv, sprehod do nove državne krone pa za pivovarje ne bi smel biti ravno lahek.

Miha Zarabec - bo motor celjske zasedbe dočakal igranje v ligi SEHA?
Miha Zarabec - bo motor celjske zasedbe dočakal igranje v ligi SEHA? FOTO: Miro Majcen

Letos je namreč tudi Velenjčanom, ki si lani z 2. mestom v DP niso zagotovili igranja med evropsko elito, jasno, da zanje igra samo državni naslov. Ravno zaradi tega se vnovič odpira smiselnost nastopanja v regionalni ligi SEHA. Lani je vse kazalo na njihovo igranje, a ostali so brez vstopnice, zaradi dejstva, da niso bili pripravljeni plačati visoke pristopnine. Čeprav naj bi se na zadnji novinarski konferenci vodstva tekmovanja 'zahvalili' Slovencem za nedoločen čas, direktor lige Siniša Ostojić takšna namigovanja zavrača.

"Ničesar takšnega nismo rekli. Nasprotno! Glede na situacijo ne bi imeli prav nič proti, da slovenski klubi zaigrajo v ligi. Tudi zaradi geografskih, ekonomskih, rokometnih razlogov. V Sloveniji se igra dober rokomet, takšno kakovost potrebujemo," je za 24ur.com povedal Ostojić.

Mario Šoštarić bi si zanesljivo želel dokazovanja med regionalno elito.
Mario Šoštarić bi si zanesljivo želel dokazovanja med regionalno elito. FOTO: Damjan Žibert

Junija bi lahko bilo jasno marsikaj
"Kontakti so vzpostavljeni, a zaključke lahko delamo šele ob koncu sezone, ko se državna prvenstva zaključijo. Mi smo tekmovanje pripeljali do konca, imeli izjemen zaključni turnir najboljše četverice. Sedaj se pripravljamo na naslednjo sezono. Zagotovo ni primerno, da sedaj začenjamo neka pogajanja," je nadaljeval Ostojić, ki priznava, da slovensko prvenstvo nima le enega kakovostnega moštva, ampak jih je več. Če bi model tekmovanja omogočal, da jih pristopi več, bi si jih želeli morda celo 5.

Zaenkrat najboljši
"SEHA si želi najboljšega. To je jasno. K temu težimo vse od ustanovitve. Morda enega, dva, pet … Srečen bi bil, če bi jih lahko sprejeli pet, ampak realnost tekmovanja je drugačna. So pa trije klubi res zanimivi za našo ligo," je zaključil Ostojić, ki o imenih klubov ne želi govoriti, čeprav je jasno, da je prva želja Celje Pivovarna Laško.

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
01. 04. 2015 15.25
+13
Velenje in celje morata nastopati v ligi prvakov.... Maribor in trebnje pa v drugih evropskih tekmovanjih. Upam da se koper na novo pobere