Drugi športi

Paraolimpijci proti Riu z novim pokroviteljem

Ljubljana, 24. 02. 2016 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Do paraolimpijskih iger je ostalo še 196 dni in nekaj ur. Zavoljo tega je letošnje leto posebno in veličastno za Zvezo za šport invalidov Paraolimpijski komite. Pričakovanja so visoka. Nekatere športnice in športniki še lovijo norme, drugi pa se pripravljajo na tekme, ki jih čakajo do iger v Braziliji.

Prihodnji mesec odbojkarice odhajajo na zadnje kvalifikacije na Kitajsko, kjer se bodo med 15 ekipami borile za eno prosto mesto za Rio.

LIDL PARAOLIMPIJCI - 3
LIDL PARAOLIMPIJCI - 3 FOTO: LIDL PARAOLIMPIJCI

Posebna pisarna, ki jo vodi Špela Rozman Dolenc, ureja vse logistične podrobnosti pred igrami, za paraolimpijce pa smo minuli vikend pripravili tudi posebno izobraževalno delavnico.

Kot je poudaril Damijan Lazar, predsednik ZSIS-POK, so veseli, da so poleg glavnega sponzorja zdaj pridobili še podporo trgovskega podjetja Lidl. "Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite se zahvaljuje vsem svojim sponzorjem, ker verjamejo v našo uspešno zgodbo in soustvarjajo naše športne sanje. Športniki invalidi s ponosom predstavljamo vizijo naših sponzorjev in se skupaj z njimi veselimo športnih uspehov," je dodal.

LIDL PARAOLIMPIJCI - 4
LIDL PARAOLIMPIJCI - 4 FOTO: LIDL PARAOLIMPIJCI

Kot je poudaril generalni direktor Lidl Slovenija Gregor Kosi, je podjetje v letošnjem letu v znamenju navdiha, ki so ga našli tudi v izjemnih posameznikih, ki jih srečujejo na njihovi poti. "V sklopu trajnostnega koncepta Ustvarimo boljši svet že 3 leta izvajamo številne aktivnosti na področju družbene odgovornosti in skupaj s številnimi organizacijami gradimo temelje za boljši in lepši jutri. Povezati se z organizacijo, kot je Zveza za šport invalidov, je bila zamisel, ki je takoj vzklila med nami. In to predvsem zaradi izjemnih in navdihujočih posameznikov, ki kljub navideznim preprekam, ki jim jih je postavilo življenje, premikajo meje v športu, nemalokrat celo v vrhunskem športu," je poudaril Kosi.

Dobro in resno delo športnic, športnikov, ekip ter ZSIS-POK pa so prepoznali v podjetju Lidl Slovenija, ki je danes na paraolimpijskem brunchu v Austria Trend Hotel Ljubljana postal uradni partner slovenskih paraolimpijcev.

LIDL PARAOLIMPIJCI - 1
LIDL PARAOLIMPIJCI - 1 FOTO: LIDL PARAOLIMPIJCI
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.