Drugi športi

Patrik Divković na EI do srebrne medalje v taekwondoju

Krakov, 26. 06. 2023 20.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
1

Nekdanji mladinski svetovni prvak v taekwondoju Patrik Divković, ki je bil drugi nosilec v kategoriji do 87 kilogramov, je na evropskih igrah na Poljskem osvojil srebrno odličje. V finalu je bil boljši lanski evropski prvak in letošnji svetovni podprvak, Hrvat Ivan Šapin.

Patrik Divković, zadnji slovenski predstavnik v tem športu na evropskih igrah, je osvojil peto slovensko odličje na tretjih evropskih igrah in tretje srebro. Zlato je osvojil doslej le atlet Kristjan Čeh.

"Vzdušje na teh igrah je bilo super, škoda, da te medalje nisem dobil prej, ker bi bilo potem slavje veliko slajše in boljše. Jutri namreč že potujemo domov, ampak nič zato. Vesel sem, da sem Slovenji zagotovil novo medaljo na teh igrah," je po uspehu povedal Divković.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

24-letni Logatčan je bil kot drugi nosilec kategorije avtomatsko uvrščen v četrtfinale, kjer je premagal deseto postavljenega Madžara Kelena Baileya z 2:0 v rundah (10:3 in 7:5). V polfinalu mu je nato nasproti stal tretji nosilec, Španec Raul Martinez Garcia, ki je proti Slovencu prav tako klonil z 2:0 (2:0 in 3:3). V velikem finalu se je nato Divković pomeril s prvim nosilcem kategorije Ivanom Šapinom in Hrvatu po dveh izgubljenih rundah (8:3 in 14:6) moral priznati premoč.

Hrvat je finale začel silovito in že po manj kot minuti vodil s 4:0, prva runda pa se je na koncu končala z 8:3 v njegovo korist. V drugi rundi je prvo točko osvojil Divković, a je Hrvat hitro odgovoril in povedel s 3:1. Sledilo je obdobje Šapina, ki je s serijo udarcev povedel z 10:1, semafor pa se je na koncu ustavil pri 14:6.

"Šele malo po tretji uri sem začel dvoboje, kar mi je zelo ustrezalo. Vedel sem, da lahko premagam Madžara in Martineza Garcio. Pred finalom je bil taktični načrt, da zapiram Hrvata, ki je zelo fizičen borec," je načrt pred finalom strnil slovenski borec.

Patrik Divković
Patrik Divković FOTO: Olimpijski komite Slovenije

V gorskem zimskem središču Krynica Zdroj so se na blazinah sicer merili štirje Slovenci. Izkušeni olimpijec Ivan Trajković je v kategoriji nad 87 kilogramov izgubil uvodni dvoboj in izpadel. Šestega nosilca je z 2:0 v rundah ugnal enajsto postavljeni Nizozemec Bryan Zonderop. Nizozemec je v prvi rundi zmagal z 11:4, v drugi pa z 8:6, ker je Nizozemec nato v četrtfinalu izgubil, se Slovenec zato ni uvrstil v repasaž. Trajković je bil sicer v zadnjem času lažje poškodovan, a je pred tekmovanjem dejal, da ga to ne bi smelo ovirati.

Ivan Trajkovič-2
Ivan Trajkovič-2 FOTO: STA

Lin Kovačič je v nedeljo proti Belgijcu Badr Achabu z 2:1 (5:2, 3:3 in 16:12) izgubil prvi obračun v kategoriji do 74 kilogramov. V prvem krogu je klonil tudi sedmi nosilec kategorije do 54 kilogramov Domen Molj, ki je izgubil z Italijanom Andreo Contijem z 2:0 (13:6, 10:6). Po uvrstitvi Contija v polfinale je Molj tekmovanje nadaljeval v repasažu, kjer je izgubil proti predstavniku Izraela Tomu Pashcovskyju.

Divković je osvojil peto slovensko odličje na tretjih evropskih igrah. Športna plezalka Lucija Tarkuš je na balvanih osvojila bron. Pred njo so bili na Poljskem uspešni atleti. Zlat je bil svetovni prvak Kristjan Čeh v metu diska, srebrni pa Tina Šutej v skoku s palico in Maruša Mišmaš Zrimšek v teku na 3000 metrov z zaprekami.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lombardo
26. 06. 2023 21.38
+2
Bravo 💪👍