Drugi športi

Patriotsi in Falconsi prepričljivo v konferenčna finala lige NFL

Atlanta, Foxborough, 15. 01. 2017 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V severnoameriški ligi NFL najboljše ekipe ameriškega nogometa še vedno bijejo hud boj za uvrstitev na letošnji Super Bowl. V konferenčnem polfinalu konference AFC so New England Patriots prepričljivo odpravili ekipo Houston Texans (34:16). V konferenci NFC pa so Atlanta Falcons s 34:20 odpravili ekipo Seattle Seahawks.

Tom Brady je bil znova v središču pozornosti. Čeprav ni bil ravno v najboljši dnevni formi, to ni preprečilo prepričljive zmage njegovega New Englanda.
Tom Brady je bil znova v središču pozornosti. Čeprav ni bil ravno v najboljši dnevni formi, to ni preprečilo prepričljive zmage njegovega New Englanda. FOTO: AP

Moštvi New England Patriots in Atlanta Falcons sta se uvrstili v konferenčna finala lige NFL. New England je v soboto ugnal Houston Texans s kar 34:16, Atlanta pa je bila s 34:20 boljša od ekipe Seattle Seahawks. Igralec tekme v obračunu med New Englandom in Houstonom je bil 26-letni Dion Lewis, ki je po odlični podaji prvega zvezdnika ekipe Toma Bradyja dosegel prvi 'touchdown', pri drugem pa je ujel žogo po začetnem udarcu Houstona in z njo pretekel kar 98 jardov ali skoraj 90 metrov. S tretjim je v drugem polčasu poskrbel za vodstvo Patriots s 30:16 in predčasno odločil tekmo. Podajalec (quarterback op. p.) Brady je bil uspešen pri dveh podajah, a z dvema izgubljenima žogama ni potrdil vrhunske forme.

Poraz Houstona je bil seveda udarec za njegove navijače, saj bo prav Houston 5. februarja gostil letošnji Super Bowl, a tudi v 51. obračunu na njem na bo igralo domače moštvo. Patriots za uvrstitev v veliki finale potrebujejo še eno zmago, naslednji obračun pa jih čaka prihodnjo nedeljo, ko se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med Kansas City Chiefs in Pittsburgh Steelers. Ta tekma bo na sporedu v ponedeljek ob 2:20 zjutraj po slovenskem času. V dresu Atlante pa je ponoči blestel quarterback Matt Ryan s tremi podajami za 'touchdown'. Nasprotnik Atlante v polfinalu oziroma konferenčnem finalu bo zmagovalec tekme Dallas Cowboys - Green Bay Packers, ki se bo začela drevi ob 22.40.

Izidi lige NFL, konferenčni polfinale:

Polfinalna para konference NFC:

Atlanta Falcons - Seattle Seahawks 34:20
Dallas Cawboys - Green Bay Packers

Polfinala konference AFC:
Kansas City Chiefs - Pittsburgh Steelers
New England Patriots - Houston Texans 34:16
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
15. 01. 2017 10.30
+1
Letos so poleg Patsov izredno nevarni se Kavboji in Chiefsi ... Zanimivo bo ...