Drugi športi

Peterhansel po trku s skalo v peklenski etapi na jugu Bolivije izgubil vodstvo, Marčiču nadmorska višina dobro dene

Uyuni, 14. 01. 2018 09.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
David Stropnik/M.G.
Komentarji
4

Maratonska etapa La Paz-Uyuni, na kateri pomoč servisnih ekip ni bila dovoljena, se preveša v najtežjo letošnjo etapo. Načeti stroji od včerajšnjih 727 kilometrov in utrujeni dirkači od noči na skoraj 4000 metrih nadmorske višine se danes spopadajo s skoraj 500 kilometrov dolgo hitrostno preizkušnjo, in to na višini med 3800 in 4800 metri. Slovenec Simon Marčič je etapo končal na 62. mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najmanj zadovoljen je prvi favorit za končno zmago Stephane Peterhansel, ki se mu je že nasmihala rekordna 14. zmaga, a je včeraj med izogibanjem štirikolesniku zadel skalo in popolnoma uničil zadnje vzmetenje in prenose na peugeotu. S pomočjo junaškega žrtvovanja moštvenega sotekmovalca Cyrila Despresa mu je sicer uspelo popraviti vozilo in nadaljevati, a zdi se, da je slabi dve tako pridobljeni uri zaostanka za vodilnim Carlosom Sainzem nemogoče nadoknaditi. Čeprav je do cilja še več kot 4000 kilometrov in je zato seveda še vse mogoče. Pred Peterhansla (skupno ima uro in 20 minut zaostanka) se je uspelo vriniti še Naserju Al Atijahu (ura in 11 minut zaostanka).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ostra bitka v konkurenci motoristov, Marčič etapo končal na 62. mestu
Pri motoristih pa bo, kot kaže, bitka do zadnjega diha. Prve tri po več kot 4000 kilometrih dirkanja loči manj kot pet minut. Na vrhu je Adrien van Bevern z yamaho, pred Hondinima dirkačema Kevinom Benavidesom in Joanom Barredo Bortom. Edini slovenski predstavnik na Dakarju 2018 Simon Marčič je v mestoma tudi blatnih razmerah med La Pazom in Uyunijem postavil 62. čas.

Marčiču visoka nadmorska višina ustreza, zato upa, da bo tu pridobil še kakšno mesto.
Marčiču visoka nadmorska višina ustreza, zato upa, da bo tu pridobil še kakšno mesto. FOTO: Rally Zone

Njemu in dirkačem v razredu Originals, ki dirkajo brez mehanikov, se je nocoj edinim smejalo, ko so gledali, kako so se tudi tovarniški dirkači v cilju namesto počitka in masaže morali lotiti popravila svojega dirkalnika. Simon tudi dobro prenaša višino, v nasprotju z nekaterimi dirkači, ki nad 4000 metri tudi bruhajo, tako da upa, da bo lahko v prihodnjih dneh, ko se dirka ne bo spustila pod 3500 metrov, to rezultatsko unovčil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

selecao
14. 01. 2018 13.11
-3
Vau, kakšen uspeh 62. mesto, mu pa nadmorska višina res dobro dene. Nehajte se že norca delat, pa po pravici povejte, da gre za turistično - avanturistično ekspedicijo POP TV, na čelu, katere je novinar Stropnik. Tega Marčiča imate samo za Ostržka, oz. za Kalimerota, da tam po Južni AmerikI lahko afne guncate.
nastjamarko
14. 01. 2018 10.32
+0
Bucke prodajate. Tole pa ni slika od avtomobila peterhansla ce je slo vzmetenje. Na tej sliki ne bi noben preživel.
el_salvador
14. 01. 2018 10.47
+1
mpk2
14. 01. 2018 11.28
+1