Drugi športi

Kanuisti tretji, Savšek četrti, Kauzer z izpahnjeno ramo

London, 07. 06. 2014 13.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Drugi dan tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki poteka na olimpijski progi v Londonu, je v slovenski tabor prinesel mešane občutke.

Benjamin Savšek
Benjamin Savšek FOTO: Miro Majcen
Kanuist Benjamin Savšek je za las zgrešil kolajno in bil četrti, najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu je s petim mestom dosegel kajakaš Janoš Peterlin, Peter Kauzer pa si je izpahnil ramo. Današnji dan na progi Lee Valley je bil uspešen še za Martina Albrehta, ki je bil šesti med kajakaši in je s tem izenačil doslej najboljši dosežek v svetovnem pokalu. Kanuist Anže Berčič je bil sedmi, kajakaš Simon Brus 12., kanuist Luka Božič pa 23. Za nameček so kanuisti v ekipni tekmi zasedli tretje mesto. Janoš Peterlin je danes prišel do najboljšega rezultata v svetovnem pokalu. Po polfinalu je kazalo še boljše, saj je bil boljši od vseh tekmecev in končal kot prvi. V finalu pa nato ni šlo vse po načrtu. "Polfinalna vožnja je bila res zelo zanesljiva, čoln je tekel od starta do cilja, kar se je na koncu izkazalo za najboljši čas polfinala. V finalu pa se mi je napaka zgodila že v tretjih vratih. Imel sem rahel dotik, takoj sem tudi slišal, da je bil dotik. Od tistega trenutka je bilo treba napadati na polno, potem pa, ali gre ali pa ne. Proti koncu se mi je vožnja povsem podrla. Peto mesto ni slab rezultat, ampak z vožnjo nisem zadovoljen," je po tekmi povedal Peterlin. Zmagal je Francoz Boris Neveu, drugi je bil Čeh Vit Prindiš, tretji pa Poljak Mateusz Polaczyk. Slovenski kajakaši so na ekipni tekmi zasedli 11. mesto, zmagali so Britanci, pred Francozi in Španci. Po odličnem nastopu v kvalifikacijah, kjer je bil najboljši, je visoko ciljal tudi Peter Kauzer. Ta je v polfinalu krenil odločno, a so kmalu nastopile težave. Pri desetih vratih je imel Hrastničan precej težav, se z veslom zataknil v dno proge, zaradi česar si je izpahnil ramo.

Peter Kauzer
Peter Kauzer FOTO: Screenshot

"Takoj sem začutil, da nekaj ni prav, potem pa sem s težavo izvedel eskimski obrat. V bolnišnici so me napolnili s protibolečinskimi tabletami in morfijem. Na srečo je bil tukaj slovaški zdravnik, ki mi je naravnal ramo, drugače bi moral čakati do bolnišnice. Naredili so rentgensko sliko, ki je pokazala, da je rama znova notri, v Sloveniji pa bom moral iti na magnetno resonanco, kjer bomo videli, kako so poškodovane vezi, kako dolga bo rehabilitacija in ali bo potrebna operacija. Tak je šport, saj ni kaj storiti, takšne stvari se dogajajo," pa je povedal Kauzer. Kljub poškodbi, ki ni odnesla le prvega dela letošnje sezone, ampak zelo verjetno tudi svetovno prvenstvo, je vseeno našel nekaj pozitivnega: "Če se je to moralo narediti, boljše, da se je letos, kot da bi se prihodnje leto ali v olimpijskem letu. Časa nazaj ne morem zavrteti. Sedaj bom videl, kako bo z rehabilitacijo, potem pa šel postopoma naprej. Želim si dobro pozdraviti ramo, da se mi to ne bi ponovilo in da bom v prihodnje miren na startu. Trenutno zelo težko rečem, kako in kaj, mislim, da za drugi del sezone skoraj ni možnosti, tudi svetovno prvenstvo je vprašljivo. Ne želim iti z glavo skozi zid, ker se mi zdi zdravje pomembnejše od ene tekme. Najprej bo treba narediti vse preiskave, potem pa bom razmišljal, kako naprej."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.