Drugi športi

Petje brani šampionski pas proti armenskemu tigru in lovi vozovnico za Las Vegas

Ljubljana, 26. 11. 2015 21.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši slovenski borec po pravilih K-1 Samo Petje bo na FFC 21 na Reki branil šampionski pas v kategoriji do 70 kilogramov proti izjemno nevarnemu Armencu Tigranu Movsisyanu.

Samo Petje bo na Reki branil šampionski pas.
Samo Petje bo na Reki branil šampionski pas. FOTO: Damjan Žibert
Na hrvaški Reki, kjer pri tamkajšnjem nogometnem prvoligašu izjemne uspehe žanje slovenski strokovnjak Matjaž Kek, bo svoj pečat poskušal pustiti tudi Samo Petje. 'Belokranjski bombarder' bo na FFC 21, ki bo postregel s številnimi izjemno zanimivimi borbami, branil šampionski pas do 70 kilogramov po pravilih K-1. A čaka ga vse prej kot lahka naloga. Njegov nasprotnik bo namreč Armenec Tigran Movsisyan. "Armenec bo trd nasprotnik. Že na tehtanju se je videlo, da je zelo motiviran in poln samozavesti. Njegovo največje orožje je boksarska tehnika, vse temelji na krošejih, rad gre v pretep. Vseskozi se premika naprej naprej in želi voditi svoj način borbe. Poskušal mu bom vsiliti svoj ritem. Z Juretom Cesarjem sva skovala dobro taktiko, tako da ne bi smelo biti problema. Sem odlično pripravljen. Med drugim sem spariral tudi s slovitima bratoma Petrosyan (Giorgiom in Armenom, op. a.)," je za 24ur.com svoja pričakovanja strnil Petje.

Slovenski šampion se je v preteklosti rad spustil v 'odprt pretep', kar ga je nekajkrat stalo zmage. A zagotavlja, da ga čustva tokrat ne bodo ponesla. "Za sabo imam zdaj precej izkušenj. Vedno me je drago stalo, ko sem se spustil v pretep. Za občinstvo je to zanimivo, gledalci takrat uživajo, a na koncu lahko iz tega potegneš krajšo. Ob vsakem porazu ostane grenak priokus, tudi če so gledalci in organizatorji na koncu zadovoljni. Grem po zmago, samo ta namreč šteje. Na koncu je pomembno razmerje zmag in porazov in ne sama zanimivost borb," pove Petje, ki bo lovil že svojo 30. profesionalno zmago.

Samo Petje in njegov trener Jure Cesar
Samo Petje in njegov trener Jure Cesar FOTO: Damjan Žibert

Dodatna motivacija za Belokranjca je tudi sporočilo organizacije FFC, da se prihodnje leto odpravlja tudi v ZDA. Prvi dogodek naj bi bil v Las Vegasu, na njem pa bodo, zaenkrat še neuradno, nastopili vsi šampioni omenjene organizacije. "Borbe se bom lotil pametno. Nič ne bom prepustil naključju in mislim, da bi moral jaz biti tisti, ki bom dvignil roke v zrak," zaključi Petje.

Ob Petjetu bosta na Reki nastopila še dva slovenska borca. Po pravilih K-1 se bo s Srbom Strahinjo Denićem pomeril Denis Porčić – Chorchyp, po pravilih MMA pa Lemmyja Krušiča čaka Švicar Slobodan Maksimović.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zyor
27. 11. 2015 19.39
bo kje prenos?
nejembureka
27. 11. 2015 15.57
+2
Zakaj fajtov tega nikoli ne geldamo na SLO 2, zdaj ko ne bo zavca, rabimo novega borca, ki ga bomo podrobno spremljali.
ZRCC
27. 11. 2015 08.47
+2
Z naskokom najboljši borec pri nas.
Barbarezo
26. 11. 2015 21.59
+9
Navijam za Samota,odlicen borec..