Pivovarji s Hamburgom, Velenjčani s Flensburgom

Rokometaši velenjskega Gorenja se bodo v osmini finala Lige prvakov pomerili z nemškim Flensburgom, slovenski podprvak Celje Pivovarna Laško pa se bo za preboj med osem najboljših udaril s Hamburgom.

Slovenska predstavnika med šestnajsterico najboljših klubov med evropsko elito, Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško, sta dočakala tekmeca v osmini finala Lige prvakov. Državni prvaki se bodo pomerili z nemškim velikanom Flensburgom, ki so ga pivovarji ugnali v zgodovinskem finalu tekmovanja v sezoni 2003/04, Celjane pa čaka sloviti Hamburg.

Vladan Matić

Vladan Matić se je zavedal, da lahkega tekmeca v bobnu ni. (Foto: Damjan Žibert)

"Prav vsem je jasno kaj predstavlja nemški rokomet v Evropi in vedeli smo, da se bomo z nemškim klubom udarili v osmini finala. Nismo najbolj zadovoljni, ampak žreb je žreb. Lahko obljubljamo borbo in upam, da bo naša dvorana polna,“ je po žrebu povedal direktor velenjskih rokometašev Tomaž Juršič.

V vrstah Hamburga igrajo hrvaški reprezentanti Domagoj Duvnjak, Blaženko Lacković in Igor Vori, ta zasedba pa prav v Evropi rešuje letošnjo zanje sila turbulentno sezono. "Osmina finala Lige prvakov je nagrada za vse nas. Ko imaš tekmeca kot je Kiel oz. Hamburg, je to velika nagrada za fante,“ je po žrebu povedal predstavnik za odnose z javnostjo pivovarjev Miha Pantelič.

Pari osmine finala:

Gorenje Velenje - Flensburg-Handewitt
Celje Pivovarna Laško - HSV Hamburg
Bjerringbro-Silkeborg - Barcelona
Ademar Leon - Veszprem
Pick Szeged - Vive Targi Kielce
Čehovski medvedi - Kiel
Dinamo Minsk - Metalurg Skopje
Atletico Madrid - Füchse Berlin

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 8
 
grupni 27.02.2013 22:21:26
sam da pride ZLATO LETO 2004 ko je CELE MLEL IN ŠE BO MLEL VRJEMTE SAM DA SE SESTAVJO SKUPI ;)
Več komentarjev