Drugi športi

Po ekipnem še posamično zlato za Slovenijo: Urankar zmagal v Nandžingu

Nandžing, 27. 08. 2014 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kajakaš Anže Urankar je zadnji tekmovalni dan olimpijskih iger mladih Sloveniji priveslal še osmo kolajno, drugo zlato v Nanjingu. V finalu slalomske tekme z ovirami je premagal Slovaka Jakuba Grigarja, prvega favorita. Kanuist Leon Breznik je ostal brez odličja na četrtem mestu.

Anže Urankar
Anže Urankar FOTO: Peter Kastelic

Anže Urankar in Leon Breznik sta prvi del naloge z odliko opravila že v torek. Kvalifikacije sta končala na tretjem oziroma četrtem mestu in s tem potrdila napoved o medalji. Popoldan je Urankar še enkrat dosegel tretji čas, takrat v osmini finala. Kanuisti so nadaljevali v četrtfinalu, kjer je Breznik v boj za odličja napredoval v paru s Korejcem Ji-sung Čoijem, ki pa vožnje ni končal. Urankar je v tem delu tekmovanja suvereno premagal Američana Jordana Shermana.

Oba Slovenca sta si tako priborila še dva nastopa, za odličje sta morala zmagati vsaj še enkrat. To je v polfinalu uspelo Urankarju, ki je bil boljši od Britanca Paula Sunderlanda, Breznik pa je moral priznati premoč Ircu Robertu Hendricku. V finalu je kot prvi izmed Slovencev startal Breznik; v malem finalu je klonil proti Slovaku Marku Mirgorodskemu. Nato je z obale spremljal nastop reprezentančnega kolega, ki se je s starta pognal odločno in opravil s favoriziranim Slovakom ter se zasluženo veselil zlata.

"Zdi se mi, da še nisem dojel, kaj mi je uspelo. Občutek je v redu, ampak res še nisem dojel. Pričakoval sem medaljo, za zlato sem vedel, da bom rabil srečo in dobro vožnjo. To mi je uspelo, je kar je," je nasmejano iskal besede 17-letnik, ki je "ubranil" slovensko zlato medaljo na MOI; v Singapurju pred štirimi leti je v tej disciplini na vrhu končal Simon Brus.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lovesosa
27. 08. 2014 18.08
+2
Čes 2 leti pa še v Braziliji