Drugi športi

Po rekord in 20. naslov

Celje, 25. 05. 2016 19.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško in Gorenja iz Velenja odštevajo dneve do petkovega zadnjega in obenem odločilnega derbija letšonje sezone. V Zlatorogu naj bi padel celo rekord po obiskanosti tekem slovenskega prvenstva.

Celje je, ne glede na uvrstitev nogometašev NK Celja na končno 5. mesto v prvoligaški druščini, in uvrstitev v finale pokala, zajela rokometna mrzlica. Zdi se, da je utrip v mestu vnovič takšen, kot je bil pred dvoboji Lige prvakov, ko so v knežje mesto prispeli igralci Paris Saint Germaina, Veszprema, ali THW Kiela. A dvoboji evropske elite, ki si jih zanesljivo zagotovi le državni prvak, so ta hip v drugem planu. V ospredju je zadnji, šesti večni derbi med Celjem Pivovarno Laško in velenjskim Gorenjem v letošnji sezoni. Na treh prvenstvenih so gledalci videli eno zmago pivovarjev in dva remija, v pokalnem tekmovanju so bili boljši izbranci Branka Tamšeta, enako velja za superpokal. A 19-kratni državni prvaki pred zadnjim krogom prvenstva, za večnim tekmecem zaostajajo za točko, torej imajo izbranci Marka Šibile boljše izhodišče pred sklepnim dejanjem. "Dejal bi, da imajo Velenjčani do neke mere lažje delo, saj za naslov potrebujejo le točko. Mi če želimo ubraniti naslov državnih prvakov, moramo zmagati,“ je pred pretkovim derbijem v Zlatogoru razmišljal Tamše.

Celjani in Velenjčani so pričakovanja pred sklepnim dejanjem sezone, predstavili kar v središču Celja.
Celjani in Velenjčani so pričakovanja pred sklepnim dejanjem sezone, predstavili kar v središču Celja. FOTO: 24ur.com

"Potrebno je poudariti, da gre za tekmo na kateri ni izrazitega favorita. Vsekakor je za šport dobro, da bo odločitev padla na zadnjem dvoboju sezone. Odločala bo dnevna forma. Gre za tekmo, kjer je vloga favorita nepomembna," je dodal trener vodilne zasedbe državnega prvenstva Šibila. Niti eni niti drugi nimajo težav s poškodbami, obe moštvi si želita naslova.

Ne vstopnice, ampak dragoceni koščki papirja
Čeprav se zdi, da je ena od težav slovenskega ligaškega rokometa obiskanost dvobojev, za večne derbije med Celjani in Velenjčani to ne velja. Vselej so bili dobro obiskani, v Velenju je dvorana praviloma pretesna za vse, v Celju, kjer je kapaciteta bistveno večja, se še vedno najde kakšno mesto tudi na dan dvoboja. A tokrat se zdi, da ne bo tako, zasedenih je že preko 3000 sedišč. Obenem prireditelji sporočajo, da zaradi izjemnega zanimanja za vstopnice, vsi, ki prihajajo v petek v Zlatorog, naj pridejo pravočasno na prizorišče tekme, saj bo parkirnih mest skoraj zanesljivo premalo in se bo potrebno do dvorane sprehoditi oz. koristiti javni prevoz. Prav Celjani in Velenjčani so v Zlatorogu postavili rekord po obiskanosti tekem domačega prvenstva, zbralo se jih je 4000, a zdaj se zdi, da bodo rekord presegli.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.