Drugi športi

Polona Hercog napredovala v drugi krog Roland Garros, Federer okrcal pariške prireditelje

Pariz, 24. 05. 2015 19.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Polona Hercog se je uvrstila v drugi krog letošnjega drugega teniškega turnirja za grand slam v Parizu. Najboljša slovenska igralka na lestvici WTA je v uvodnem krogu izločila 24. nosilko, Kitajko Shuai Peng. Hercogova je prvi niz dobila s 6:0, v drugem vodila z 2:0, nato pa je Azijka predala dvoboj.

Trenutno 76. igralka na svetu iz Slovenije je sijajno odprla dvoboj v francoski prestolnici in prvi niz dobila po vsega 19 minutah, v drugem pa je po vodstvu z 2:0 25. igralka na svetu na lestvici WTA dvoboj predala. V drugem krogu Polono Hercog, ki je doslej petkrat nastopila v Parizu - trikrat je igrala v drugem krogu, enkrat v tretjem, leta 2012 pa je izpadla že v uvodnem nastopu - se bo v naslednjem krogu pomerila z Rusinjo Jeleno Vesnino, ki je v današnjem zadnjem ženskem posamičnem dvoboju premagala Belgijko Kirsten Flipkens z 2:6, 6:3 in 6:3. Uvodni dan letošnjega drugega turnirja za grand slam je minil brez senzacionalnih izidov. Favorizirani igralci in igralke so z odliko opravili svoje delo, še največ pozornosti je požel obračun med Švicarjem Rogerjem Federerjem in Kolumbijcem Alejandrom Fallo. A ta ni imel dramatičnega razpleta, Švicar je zanesljivo slavil v treh nizih s 6:3, 6:3 in 6:4, je pa dvoboj dvignil precej prahu zaradi javne graje Federerja, ki je pošteno okrcal prireditelje, predvsem pa varnostno službo na slovitem pariškem teniškem turnirju.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Reuters

Jabolko spora je bil mladenič, ki se je po koncu neenakovrednega švicarsko-kolumbijskega dvoboja izognil vsem varnostnikom, stekel na osrednje igrišče ter skušal narediti "selfie" s 17-kratnim zmagovalcem turnirjev za grand slam. A Federer ni bil razpoložen za tovrstne neumnosti in ni izpolnil želje mlademu oboževalcu, pa tudi varnostniki so medtem prijeli mladeniča in ga pospremili v posebne prostore. "Tovrstne zadeve mi zares niso všeč, še posebej ne, ker so se zgodile že na mojem sobotnem treningu. Gre za mlade fante, a mislim, da je to nedopustno. Ponavadi govorim v svojem imenu, tokrat pa bom v imenu vseh teniških igralcev in igralk, to se zares ne sme več zgoditi," je bil oster Federer.

V moški konkurenci bo v torek nastopil najboljši slovenski teniški igralec na lestvici ATP. Blaž Kavčič se bo v prvem krogu pomeril s Tajvancem Yen-Hsun Lujem, poleg Hercogove pa bosta od Slovenk med dvojicami nastopili še Katarina Srebotnik in Andreja Klepač.

Izid, prvi krog:
Polona Hercog (Slo) - Peng Shuai (Kit/24) 6:0, 2:0 - predaja;

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.