Drugi športi

Porte prvi Avstralec z zmago na dirki Pariz–Nica, Špilak šesti

Nica, 10. 03. 2013 17.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstralski kolesar Richie Porte (Sky) je zmagovalec kolesarske dirke Pariz–Nica, potem ko je zmagal tudi na današnji sedmi, zadnji etapi dirke. Porte je bil najboljši v 9,6 kilometra dolgi vožnji na čas na pobočjih prelaza d'Eze in je uspešno odbil napad izzivalca Američana Andrewa Talanskyja (Garmin). Simon Špilak (Katjuša) je bil šesti.

Simon Špilak
Simon Špilak FOTO: Reuters

28-letni Richie Porte je postal prvi Avstralec v zgodovini z zmago na tej prestižni dirki. Tokratni kronometer je začel z 32 sekundami prednosti pred Talanskyjem, prednost pa je ubranil in dobil tudi vožnji na čas. Tretji skupno je končal Francoz Jean-Christophe Peraud (AG2R), ki je zadnji dan prehitel rojaka Sylvaina Chavanela (Omega).

Najboljši Slovenec na dirki je bil Simon Špilak, ki vrti pedala za moštvo Katjuša. Potem ko je lani na tej dirki zasedel četrto mesto, je bil letos dve mesti slabši. Šesti je bil tudi na današnjem kronometru.

V današnji vožnji na čas je bil Borut Božič (Astana) 132., skupno pa je dirko končal na 73. mestu.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Igor Cimperman
10. 03. 2013 21.25
Ekipa se imenuje Katjuša. To je po rusko, tako kot tudi Ovechkin ni Ovechkin, ampak je Ovečkin. Ruščino Slovenci slovenimo, Če ne veš, ne klobasaj.
fokit
10. 03. 2013 19.08
+1
ekipa se imenuje KATUSHA ne pa katjuša. prosim če to popravite...in vi se greste novinarstvo..zavajanje z naslovi in podobno sranje, pol imen itak napišete piši kao što govoriš. ma če letos dobite viktorja bom cev cankarjev dom zakuru
00246
10. 03. 2013 18.13
+1
ja kar brez konentarja lahko ostaneš ko gledaš tako hladno dirko pa mokro tu je pa zdej res vprašanje teh organizatorjev kaj je pomembno bolj tekma ali zdravje to je mučenje živali