Porte prvi Avstralec z zmago na dirki Pariz–Nica, Špilak šesti

Avstralski kolesar Richie Porte (Sky) je zmagovalec kolesarske dirke Pariz–Nica, potem ko je zmagal tudi na današnji sedmi, zadnji etapi dirke. Porte je bil najboljši v 9,6 kilometra dolgi vožnji na čas na pobočjih prelaza d'Eze in je uspešno odbil napad izzivalca Američana Andrewa Talanskyja (Garmin). Simon Špilak (Katjuša) je bil šesti.

Simon Špilak

Simon Špilak (Foto: Reuters)

28-letni Richie Porte je postal prvi Avstralec v zgodovini z zmago na tej prestižni dirki. Tokratni kronometer je začel z 32 sekundami prednosti pred Talanskyjem, prednost pa je ubranil in dobil tudi vožnji na čas. Tretji skupno je končal Francoz Jean-Christophe Peraud (AG2R), ki je zadnji dan prehitel rojaka Sylvaina Chavanela (Omega).

Najboljši Slovenec na dirki je bil Simon Špilak, ki vrti pedala za moštvo Katjuša. Potem ko je lani na tej dirki zasedel četrto mesto, je bil letos dve mesti slabši. Šesti je bil tudi na današnjem kronometru.

V današnji vožnji na čas je bil Borut Božič (Astana) 132., skupno pa je dirko končal na 73. mestu.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
 
Igor Cimperman 10.03.2013 21:25:44
Ekipa se imenuje Katjuša. To je po rusko, tako kot tudi Ovechkin ni Ovechkin, ampak je Ovečkin. Ruščino Slovenci slovenimo, Če ne veš, ne klobasaj.
Več komentarjev