Drugi športi

Poškodbe Schumacherjevih možganov so prehude, da bi ga začeli zbujati iz umetne kome

Meribel, 15. 01. 2014 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav je Michael Schumacher po hudi nesreči na smučanju v Meribelu že več kot 14 dni v umetni komi, se zdravniki še niso odločili, da bi ga začeli zbujati. Na podlagi slikanja možganov naj bi zaključili, da hude poškodbe tega še ne dopuščajo.

Michael Schumacher
Michael Schumacher FOTO: Reuters

Od hude nesreče sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja je minilo že več kot 14 dni. Nekdanji športnik še naprej ostaja v "stabilnem, a kritičnem zdravstvenem stanju", prav tako ga še naprej ohranjajo v umetni komi.

Kot poročajo nemški mediji, so v bolnišnici v Grenoblu v ponedeljek opravili slikanje možganov. Glede na rezultate, zdravniki še nimajo pripravljenega načrta, kdaj naj bi Schumacherja začeli zbujati iz umetne kome, saj naj bi bile poškodbe možganov prehude, da bi bilo to že mogoče.

Podporniki, nekdanji športni tekmeci in drugi znanci medtem v pismih družini, sporočilih na spletu in celo s transparenti pred bolnišnico Schumacherju želijo uspešno okrevanje, družini pa veliko moči v težkih trenutkih.

Se je pa oglasil nekdanji zdravnik karavane formule 1 Gary Hartstein, ki je poudaril, da okrevanje ne bo hitro. "Pot bo dolga, zelo dolga. Trajala bo dolge mesece," je dejal in dodal, da je naslednji najpomembnejši mejnik zbujanje pacienta iz umetne kome, kar bo mogoče šele, ko se bo pritisk v možganih stabiliziral.

V bolnišnici v Grenoblu, kjer je bilo prve dni po nesreči nešteto novinarjev, se je stanje medtem precej umirilo, predvsem po pozivu Schumacherjeve soproge, naj se mediji umaknejo in zdravstvenemu osebju omogočijo normalno delo. In osebje je zadovoljno, kot pravijo, so jih prej motile ponudbe radodarnih podkupnin, ki so jih ponujali novinarji, da bi jim izdali podatke o Schumacherjevem stanju.

Prav veliko večina osebja sicer ne ve, saj je Schumacherjeva kartoteka dostopna le peščici, omejen je tudi dostop do njegove sobe.

Ameriški mediji so se medtem razpisali o Schumacherjevi oporoki, ki jo je spisal leta 2010. Trdijo, da je 900 milijonov evrov veliko premoženje v enakih delih zapustil soprogi in otrokoma.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3