Drugi športi

Povratnik v reprezentanco Bedene Sloveniji priigral prvo točko, Poljaki izenačili prek Majchrzaka

Maribor, 03. 02. 2018 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po prvem dnevu dvoboja Davisovega pokala med Slovenijo in Poljsko v Mariboru je rezultat izenačen 1:1. Aljaž Bedene je upravičil vlogo favorita in zmagal z 2:0 v nizih, Blaž Rola pa ni bil kos prvorangiranemu igralcu gostov Kamilu Majchrzaku, ki je slavil s 6:4 in 6:2.

Povratnik v slovensko reprezentanco Aljaž Bedene je priigral prvo točko Sloveniji v Mariboru.
Povratnik v slovensko reprezentanco Aljaž Bedene je priigral prvo točko Sloveniji v Mariboru. FOTO: AP

Odločitev o zmagovalcu bo padla v nedeljo. Opoldne je najprej na spored igra dvojic, v kateri so Poljaki favoriti, nato bosta nastopila najboljša igralca obeh reprezentanc, na koncu pa sledi še obračun Blaž Rola - Hubert Hurkacz.

Maribor: Slovenija - Poljska 1:1
Aljaž Bedene - Hubert Hurkacz 6:4, 7:5
Blaž Rola - Kamil Majchrzak 4:6, 2:6

Nedelja, 4. 2.
Aljaž Bedene/Blaž Rola - Mateusz Kowalczyk/Marcin Matkowski
Aljaž Bedene - Kamil Majchrzak
Blaž Rola - Hubert Hurkacz

Po dvojicah v četrtfinalu že Kazahstan in ZDA
Švica brez Rogerja Federerja in Stana Wawrinke ter Srbija brez Novaka Đokovića sta bili lahek plen Kazahstana in ZDA, ki sta že po igri parov uvrščeni v četrtfinale svetovne skupine Davisovega pokala. Švica je še četrto leto zapored izgubila v prvem krogu. Leta 2014 se je na krilih Federerja in Wawrinke prebila do naslova, brez obeh glavnih orožji pa je bila na gostovanju v Astani brez možnosti. Švico zastopajo Henri Laaksonen, Adrian Bodmer, Marc-Andrea Huesler in Luca Margaroli.

Nekoliko več odpora so ZDA nudili Srbi Laslo Djere, Dušan Lajović, Nikola Milojević in Miljan Zekić. Američanom - posamezno igrata Sam Querrey in John Isner - so prvi dan tekmovanja odvzeli tri nize, med dvojicami pa sta Ryan Harrison in Steve Johnson zmagala s 3:1. Na ostalih prizoriščih je 2:1 v zmagah. Italija je v dvojicah znižala zaostanek proti Japonski, Španija je s prepričljivo predstavo Pabla Carrena Busta in Feliciana Lopeza povedla proti Veliki Britaniji, branilci naslova Francozi pa so se v štirih izenačenih nizih prebili do druge točke proti Nizozemski.

Na treh dvobojih je šele peti niz odločil zmagovalni par. V Osijeku sta Marin Čilić in Ivan Dodig nadoknadila zaostanek 0:2 in premagala Kanadčana Daniela Nestorja in Vaseka Pospisil z 2:6, 3:6, 6:4, 7:5 in 6:2. Nemčijo sta na gostovanju v Avstraliji do druge točke popeljala Tim Puetz in Jan-Lennard Struff, ki sta slavila s 6:4, 6:7, 6:2, 6:7 in 6:4, lanski finalisti Belgijci pa so na domačem terenu izgubili prvo točko proti Madžarski s 3:6, 4:6, 7:6, 6:4 in 5:7.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
03. 02. 2018 20.30
-1
Čestitke ostali bodite raje tiho kot da govorite neumnosti o Aljažu
Anticripstoned
03. 02. 2018 19.08
+3
Bedene duša prodana
P0K3RC4T912
04. 02. 2018 11.57
-1
Prodana ker je šou nekam kjer je meu boljše pogoje za treninge itd? Teb je vseen iz kje pametujes, al iz 20 let starga komodorja al pa iz novga Iphona, vseen je