Drugi športi

FOTO: Konec sanj o medalji: Danci prizemljili Vujovićeve fante, jim nasuli 37 golov in jih poslali domov

Rio de Janeiro, 17. 08. 2016 22.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na olimpijskih igra v Riu sta se v četrtfinalu rokometnega turnirja pomerili reprezentanci Slovenije in Danske. Varovanci Veselina Vujovića, ki so se s štirimi zmagami in enim porazom drugič v zgodovini uvrstili v četrtfinale, tokrat niso bili kos razpoloženim Dancem, ki so slavili s 37:30 in se bodo v polfinalu pomerili z zmagovalcem dvoboja med Hrvaško in Poljsko.

Prvi polčas je zanesljivo pripadel Dancem, ki so brez težav prebijali nerazpoloženo slovensko obrambo, ki je do te tekme na turnirju prejela najmanj zadetkov. Skandinavci so razen, ko je bilo 1:0 za Slovenijo, in dvakrat, ko je bilo neodločeno, vodili celoten prvi polčas in ga na koncu tudi dobili s tremi goli razlike (16:13). Slovenci so tudi zelo neprevidno odigrali zadnjo akcijo v obrambi, ko niso pravočasno zaustavili strela Dancev, saj bi lahko na odmor odšli zgolj z dvema goloma zaostanka.

Drugi polčas so z zadetkom takoj otvorili Danci in povedli s štirimi goli razlike. Uroš Zorman je takoj odgovoril in razliko znižal na tri. Toda Skandinavci niso popuščali in v peti minuti nadaljevanja so pobegnili že na pet golov prednosti. Varovanci Veselina Vujovića so imeli ogromno težav z igro v obrambi, kjer nikakor niso našli rešitev, da bi zaustavili silovit danski napad. V deveti minuti nadaljevanja so danski rokometaši vodili že s sedmimi goli prednosti. Slovencem nikakor ni šlo, Jure Dolenec je zapravil tudi strel s sedmih metrov. Kmalu za tem je priložnost za znižanje zapravil še Vid Kavtičnik, ki je prav tako zapravil najstrožjo kazen. Slovenci tudi ob igri z igralcem več niso uspeli premagati razpoloženega Jannicka Greena. Prednost Dancev je v 12. minuti nadaljevanja zanašala že ogromnih devet zadetkov. Trinajst minut pred koncem so Danci zabili že svoj 30. zadetek in so še vedno vodili z devetimi zadetki prednosti. Slovenci niso bili razpoloženi v obrambi in tudi vratarja Gorazd Škof in Urban Lesjak nista imela svojega večera. Danci so do konca srečanja suvereno zadržali prednost in na koncu slavili s sedmimi goli razlike. Končni rezultat je bil 37:30.

Četrtfinale olimpijskega turnirja v rokometu:
Slovenija - Danska 30:37 (13:16)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Orry
18. 08. 2016 20.01
+2
Je kar je. Upam, da bo trener Vujović ostal še dolgo, prinesel je veliko pozitivnega-le Zormana se mora znebiti!
apodgraj
19. 08. 2016 08.53
+2
Strinjam se s tabo , da se je treba čimprej znebiti Zormana in še nekaterih starih igralcev in obdržati Vujoviča . Morda je Vujovič napravil edino veliko napaka , da je v reprezentanco povabil Zormana in Kavtičnika .
bmwgs
18. 08. 2016 19.59
Gledano v celoti že sama uvrstitev na OI in četrt finale je kar uspeh kar me pa veseli da so začeli dobro igrat Danci pa so poglavje zase in jim je treba se priklonit.
ddolores
18. 08. 2016 15.47
Slovenceljni so rajši kot hrvate s katerimi imajo pozitivno bilanco in so jih pred OI dvakrat premagali, rajši izbrali dance, katere niso še nikdar premagali! Haha vsi mislijo, kako so slovenceljni razbili poljake, fora je pa v tem, da poljaki sploh niso hoteli zmagat, ker so vedeli, da grejo lahko prej čez hrvate v polfinale, kakor pa čez dance! Sistem tekmovanja je pač tak, da si na zadnji tekmi skupine lahko izbereš nasprotnika v četrtfinalu, kot to nekateri počnejo. Poljaki so izbrali hrvaško, če bi tud slovenci izbrali hrvaško, bi bla tekma med Slovenijo in Poljsko ful zanimiva zaradi tega, ker ne bi hotel noben zmagat! Zdej - kako poteka tekma, na kateri noče noben zmagat to bi pa blo za videt! Hočem reči, da je to teoretično in praktično možno in izvedljivo! Evo, hrvati so tudi namenoma v vaterpolu zgubili s francijo, ker če bi zmagali, jih čaka v četrtfinalu najmočnejši nasprotnik - Srbija! Zdaj se cel svet zgraža, zakaj so hrvati na vaterpolu namenoma zgubili proti franciji, nobeden se pa ne zgraža nad tem, da so poljaki namenoma zgubili s slovenci! A resno mislite, da bi poljaki zgubili z nami za pet golov, če bi oni hoteli zmagat! Ma dajte no!
zelenadoneba
18. 08. 2016 08.16
+6
ooo šit kera tekma...lahko samo živce zgubiš. res ni šlo našim...napad dokaj uredu...kar se pa tiče obrambe pa...škoda besed. Res pa je, da škof ni bil razigran v nasprotni ekipi green pa zelo. Sedemetrovke faljene!!...lahko bi odigrali bolje ker vem da zmorejo to so tudi pokazali v prejšnih tekmah....Škoda!! Drugače pa bravo naši za lepe predstave!! :) pa da vidimo svetovno in evropsko.
Janezek1a
18. 08. 2016 08.13
+10
Četrtfinale na OI je lep dosežek, ni pa presežek; nekje realno stanje...
Viejo cabron
18. 08. 2016 08.10
+6
Čestitam in hvala fantje za lepe trenutke na Olimpijadi!
tinika3
18. 08. 2016 08.09
+6
Golmana nista imela svoj dan/noč :)... Kaki goli so padal, jaooo......
ticapas
18. 08. 2016 08.07
+8
a to so zdaj Vujevičevi fanti ...nič več naši ? novinar?
Primula1
18. 08. 2016 08.07
+8
Klasična zgodba, če bi jim uspelo, bi jih kovali v zvezde. Ker smo pač majhen narod, tudi po razmišljanju, je kaj takšnega nemogoče pričakovati. Žal. Sedaj jih čaka zlivanje gnojnice na glavo.
motorist_mb
18. 08. 2016 08.02
-5
Evo ko treba pokazat te se pokakajo...še bo treba žganke papat...za tolažbo sosedi izpadli v rokometu in košarki ki so boljši od nas...drugič bo bolje(če virješ)!
macek_garfield
18. 08. 2016 08.01
-2
tako to je, pa so bili tako polni sebe ti rokometasi pa kaj so zganjali rompompom glede letalskega prevoza pa to
25kur
18. 08. 2016 08.01
+19
Danci so igral 1000x bolje od naših, kar mleli so jih, zaslužena zmaga