Drugi športi

Predsednika Bobinac in Čeferin 'združila' moči: Če rokomet želi preživeti, se morajo pravila igre drastično spremeniti

Zagreb, 18. 01. 2018 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav od redko videne sodniške kraje v katerem koli od moštvenih športov mineva že tretji dan, se je na ponedeljkovo dogajanje v zagrebški Areni, kjer si je slovenska rokometna izbrana vrsta s prepričljivo zmago nad Črno goro zagotovila preboj v drugi del tekmovanja na letošnjem EP, v pogovoru s predsednikom RZS in obenem prijateljem Franjem Bobincem ozrl tudi prvi mož evropskega nogometa Aleksander Čeferin.

V sklopu okrogle mize na temo "Kako povezati šport in gospodarstvo" je hrvaško prestolnico pred dnevi obiskal tudi prvi mož Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin, ki si zaradi službenih obveznosti ni uspel ogledati dvoboja slovenske rokometne izbrane vrste na letošnjem EP proti Nemčiji.

Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac se zavzema za čim prejšnje spremembe rokometnih pravil.
Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac se zavzema za čim prejšnje spremembe rokometnih pravil. FOTO: POP TV
O celotnem dogajanju na omenjenem obračunu, vključno s sramotnimi sodniškimi odločitvami, se je 49-letni pravnik pogovoril s predsednikom Rokometne zveze Slovenije in obenem prijateljem Franjem Bobincem, ki je po seji predsedstva RZS, ki se je kasneje odločilo, da bo Slovenija nadaljevala svojo pot na prvenstvu, odprl dušo hrvaškim medijem: "Ni skrivnost, da želimo biti znanilci sprememb v tej čudoviti igri, ki jo po zadnjih statističnih podatkih na stari celini spremlja približno 115 milijonov ljudi. Naša prva naloga je omejiti število subjektivnih odločitev sodnikov, ki imajo prevelik vpliv na rokometno igro. Ne glede na to, da se je naše predsedstvo odločilo za ostanek reprezentance na prvenstvu, bomo v prihodnje še bolj stopili skupaj in s še večjo odločnostjo krenili k spremembam."

Menim, da bi bila Vujovićeva izključitev z EP-ja nova velika napaka vodstva Evropske rokometne zveze (EHF). Medtem ko UEFA ostro kaznuje vsako negativno izjavo na račun svojih vodilnih mož, jih EHF preprosto ne more, ker ima nedorečena pravila. Če bi denimo Veselin Vujović v vlogi selektorja vodil eno od evropskih nogometnih reprezentanc, bi bil zaradi izrečenih besed po tekmi kaznovan. Da ne izgubljam besed o tem, kaj bi se mu zgodilo, če bi izjavil, da UEFO vodijo debili. Ampak za razliko od EHF-a, ima UEFA natančno določena pravila v vseh segmentih delovanja. Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije

Čeferin ni mogel verjeti
Hrvaški kolega je predsednika uprave Gorenja med drugim vprašal tudi po vsebini pogovora z Aleksandrom Čeferinom, nakar je Bobinac odgovoril: "Z Aleksandrom sva dolgoletna prijatelja, res je, poklical me je po tekmi z Nemčijo in izrazil veliko razočaranje nad vsem, kar je videl prek televizijskih zaslonov. Glede na to, da pomen določenih pravil rokometne igre poznajo zgolj sodniki, je potrebno reči bobu bob in predvsem zaščititi interese igralcev ter trenerjev. V nasprotnem primeru se tej prelepi igri ne piše nič dobrega."  

Nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije je po Bobinčevih besedah izrazil podporo vrhu RZS-ja: "Vsi se še kako dobro zavedamo, da se priljubljenost rokometa v Evropi in posledično svetu dviguje. Zakaj bi storili korak nazaj, če lahko naredimo dva koraka naprej? Glede nadaljnjih postopkov in odločitev Evropske rokometne zveze (EHF) ne gojim nerealnih pričakovanj. Pustimo času čas, le upam lahko, da se bodo sčasoma zadeve uredile v korist glavnih udeležencev. To pa so igralci in trenerji." 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kolbek460
19. 01. 2018 14.16
+1
Stalno ima prednost fer pey ,,